Glas Javnosti

Saveti za hranjenje vašeg ljubimca voćem! Koje voće je najbolje za pse?

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Većina voća je savršeno bezbedna u umerenim količinama za pse, a neka su veoma toksična

Voće je odličan dodatak ishrani svakog psa. Kada unosite novo voće u ishranu vašeg ljubimca, najbolje je da počnete polako i dodajete samo jedno po jedno voće kako biste bili sigurni da telo vašeg ljubimca može da podnese to voće zbog alergija ili drugih reakcija.

Jabuke

Jabuke sadrže vitamin A i vitamin C. Ovo je ukusna poslastica sa malo masti za vaše ljubimce. Samo se pobrinite da uklonite semenke pre nego što ih date svom psu.

Kupine

Kupine su pune potrebnih vitamina i minerala. Ove bobice čine ukusnu poslasticu koju možete dati svom ljubimcu. Kao i većina voća, najbolje je dati samo nekoliko voća odjednom.

Banane 

Banane su odlična poslastica za pse u kojima uživaju. Ovo voće je bogato kalijumom, vitaminima, biotinskim vlaknima i bakrom. Iako sadrže mnogo potrebnih vitamina i minerala, oni pružaju veliku količinu šećera i treba ih davati umereno.

Borovnice

Borovnice sadrže mnogo antioksidanata kao što je resveratrol. Poznato je da ovi antioksidansi pomažu u sprečavanju oštećenja ćelija u telu, imaju svojstva protiv raka i bore se sa srčanim oboljenjima. Takođe, u borovnicama se nalaze tanini koji pomažu kod infekcija urinarnog trakta . Sva ova korisna svojstva čine borovnice odličnom poslasticom za vašeg psa.

Narandže

Narandže su odličan način da vaš ljubimac dobije vitamin C i kalijum. Iako svi psi ne vole citrusno voće, ovo je obično omiljeno za mnoge pse. Obavezno prvo uklonite koru i semenke.

Kivi

Kivi sadrži puno vitamina C i kalijuma i odlična je poslastica za vašeg ljubimca. Najbolje je ukloniti kožu pre nego što date ovo voće svom psu. Iako je voće malo, nikada svom ljubimcu ne bi trebalo da date ceo kivi. Uvek uklonite kožu i isecite kivi na male komade veličine zalogaja.

Sve voće ima neke od esencijalnih vitamina i minerala i predstavlja ukusnu poslasticu koju možete podeliti sa svojim kućnim ljubimcima. Dajte samo malu količinu, uverite se da vaš ljubimac ne dobija previše šećera i svih potrebnih vitamina. 
Voće je nešto u čemu mogu da uživaju i ljudi i životinje tokom vrelog letnjeg dana.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR