Glas Javnosti

SAMO TRAŽIM LJUBAV: Klonite se onih koji žele korist, uz prave prijatelje postajemo BOLJI LJUDI

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Svako od nas bar jednom u životu je sreo iskrenog i čistog čoveka, ali i ljude koji nemaju tako dobre namere i koji su izigrali naša osećanja nakon određenog vremena.

Neko je rekao da je sve prodaja, pa čak i emocije. Neko će nekome prodati svoje emocije kako bi zauzvrat dobio ljubav, pažnju ili nešto materijalno i opipljivo. Ali, da li je baš uvek tako? Zar nema ljudi koji ne trguju nečijim osećanjima, onih koji imaju isključivo čiste i zdrave namere, bez pozadine koja krije neku korist?

Kada sretnemo takve ljude, sreli smo prave prijatelje koje onda moramo čuvati zauvek. Malo ih je, ali postoje. Oni neće vagati u odnosima i besomučno računati šta su za svoje "lepo i primereno" ponašanje dobili zauzvrat. Oni u odnos ulaze bez očekivanja bilo kakve koristi, spremni da najpre pruže ljubav da bi je dobili natrag. I to jeste prijateljstvo. Pa ne možemo valjda očekivati da neko srce i dušu da za nas i da stalno bude uz nas, a da mi ostanemo hladni i da sve to uzmemo "zdravo za gotovo"? Pružite nekome svoju ljubav i prijateljstvo i biće vam uzvraćeno.

Unsplash Sa druge strane, uvek postoje oni kojima su ovakve stvari u pravom smislu reči "trgovina". Oni će svaki naš gest ljubavi izgrati kad-tad. Uvući će nam se u život kao najbolje moguće osobe, pokupiti šta im treba, a onda bez traga nestati. Njima ćemo predstavljati opciju koju oni trenutno vide kao najbolju - za zabavu, za razgovor, za materijalnu korist, a onda će, kada se "zasite" preći na nekog drugog ne osvrćući se što su se poigrali tuđim emocijama i iza sebe ostavili živo biće skrhano od bola koje je gajilo puno poverenje.

Kako ih razlikovati? Iako to nije uvek lako, život nas uči da prepoznamo prave prijatelje. One čija je duša velika, a ego neprimetan. One koji su spremni da pruže lepu reč utehe, zagrljaj, poljubac. One kojima je stalo do nas i našeg života. Uz njih nam se menja pogled na svet, uz njih duhovno rastemo i postajemo bolji ljudi. Uz njih učimo da i mi budemo nekome najbolji prijatelji.

I na kraju krajeva, da bismo sa nekim proveli ostatak života, najpre moramo biti najbolji prijatelji, a onda i emotivni partneri. BONUS VIDEO: SRBIN OTKRIVA KOJE SU TO METODE U OBRAČUNU SA LJUDIMA: Kina vlada svetom preko parapsihologa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR