Glas Javnosti

SA NJIMA NEĆETE POGREŠITI: Ovo je PET rasa pasa IDEALNIH za život u stanu (FOTO+VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ukoliko živite u stanu ili ste ograničeni prostorom, svakako ćete, pri izboru kućnog ljubimca, gledati koji od njih najviše odgovara vašim životnim navikama.

Prema raznim statistikama, postoje određene vrste koje su idealne za boravak u skučenom životnom prostoru. Ipak, kako se ove reči ne bi protumačile pogrešno, jako je bitno da napomenemo sledeće stvari.

Svaki pas, osim nekih pasmina koje striktno zahtevaju prostranstvo i kojima bi život u malom stanu predstavljao neki vid ograničenja, skoro svi psi, zapravo i jesu za to da budu pored vas. Ako imate psa koji je u dvorištu, kućici ili boksu, stvorićete psa izopštenog od svega, a najviše, od vas. Psi su životinje izuzetno vezane za svoje vlasnike i porodicu i znajte da će, u većini slučajeva, vaš pas patiti ukoliko ne bude deo svega toga.

Mi ćemo vam, sada, predstaviti  rase pasa, za koje stručnjaci tvrde da su idealni za stan.

1. ČIVAVA

Podseća na male, slatke igračke na navijanje, težine svega 2.5 kilograma. Idealna rasa za stan i jako privržena svojim dvonožnim prijateljima.

Iako deluju prgave i prkosne, upravo to ih čini posebnim. Male su, ali odvažne i hrabre. Uz rano socijalizovanje, čivava će se slagati i sa drugim psima, ali joj, najčešće prija društvo samo druge čivave. Njihova ljubav je bezgranična i bezuslovna. Iako većina njih bira samo jednu osobu, uz dresuru, upoznavanje sa drugim ljudima i situacijama, brzo će se prilagoditi svemu. Sa malom decom i ovom pasminom, treba biti oprezan jer čivava, kao i svi ostali psi, ne podnosi grube dečije igre. Za čivavu važi da je nepoverljiva prema strancima, ali, kad vam jednom pokloni ljubav, imaćete je za ceo život.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Topsi ? Family (@topsi_._family)

2. MOPS

Ovi psi su jako živahni i veseli i uvek su spremni da zasmejavaju svog vlasnika i sa njim učestvuju u raznoraznim avanturama.

Ipak, njih odlikuje i veoma mirna narav. Najbitniji je njihov temperament. Ovi psi važe za mirne pse, nežne i odane i izuzetno vezane za svoju porodicu, sa kojom vole da provode dosta vremena. Generalno se dobro slažu i sa ostalim vrstama.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ?Rupert & Leia? (@thepugrupert)

3. JAZAVIČAR

Dele se na kratkodlake, dugodlake i oštrodlake. Jazavičari su, po prirodi, lovački psi i to je u njihovim genima. Nije pametno držati ih dvorištu, jer je njihova odanost i vezanost za vlasnika prevelika, pa će, stoga, želeti uz njega da provode dosta vremena. Inteligentan je i pravi je kućni pas. Puno mu znači vaša pažnja i generalno se dobro slaže sa decom, naročito ukoliko je rastao sa njima. Jazavičari nisu agresivni, ali tačno znaju ko su njihovi ljudi. Zbog svojih lovačkih gena, njuh im je posebno izražen.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by dachshund_cuties_1 (@dachshund_cuties_1)

4. MALTEZER

Uz njihovu inteligenciju i ranu dresuru, možete uspešno pobediti njihov nemirni temperament. Vezani su za svog vlasnika, ali ga na vreme treba prilagoditi svim članovima domaćinstva. Nežan i neustrašiv, živahan i energičan. Ovo je pas koji će svakoga koga sretne smatrati svojim prijateljem. Ima glamurozno belo krzno koje mu daje izgled značajnog plemića. Pored dobrog izgleda, ova rasa se odlično snalazi u takmičenjima agilnosti, poslušnosti, praćenja, pa čak i kao terapeutski pas. Ipak, najviše od svega voli da bude sa svojom porodicom.

Vi mu morate biti autoritet i staviti do znanja šta sme, a šta ne sme da radi. Druželjubivi su i jako vole igru sa ostalim psima. To je predivan kućni ljubimac s prekrasnim karakterom. Aktivan je, zaigran i veseo. Sve bi učinio samo da je uz svog vlasnika. Vole da su  u centru pažnje, a odlični su za samce koji će im se moći posvetiti i deliti s njima sve trenutke u danu. Žive dugo. Dizajnirani su kao pasmina koja se jako voli i koja uzvraća sa puno ljubavi. Vrlo su izbirljivi po pitanju obroka. Izrazito su inteligentni, neustrašivi i odlično se slažu sa svima. Veoma brzo uče, ukoliko ih nagradite za njihove napore. Pogledajte koje sve trikove mogu naučiti:

5. POMERANAC

Zbog svoje veličine, ali i lake nege krzna, preporučuje se, ne samo za život u stanu, već i starijim osobama. Karakterističnog je izgleda i podseća na plišanu igračku. Vole da privlače vašu pažnju, a budući da nemaju sklonost ka griženju nameštaja, neće vam biti problem kada ga ostavite samog.

Iako su mali, izuzetno su hrabri, pa se neće dvoumiti da napadnu jačeg od sebe.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ?Pomeranians Puppies Paradise (@pomeraniez)

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP