Glas Javnosti

REŠAVAMO DILEME U KUHINJI: Ovi saveti zlata vrede

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Isperite testeninu hladnom vodom nakon kuvanja da bi ostala "al dente", nikako ne ispirajte pastu vodom - samo su dva oprečna saveta koja zbunjuju početnike u kuhinji. A ima ih još. Ovo su četiri široko rasprostranjena saveta koje je nauka demantovala.

Alkohol će da ispari - Ponekad će vam kuvari, na pitanje koliko vina da stavite u rižoto, reći da budete široke ruke jer će alkohol svakako da ispari. Neće. Jedna studija je pokazala da u zavisnosti od recepta, u jelu može ostati do 40% alkohola. Najviše alkohola ispari u jelima pečenim u rerni dva sata, a najmanje tamo gde je jelo pripremljeno na plamenu.

Kajgana je ukusnija sa mlekom - Mnogi u kajganu dodaju mleko da bi bila vazdušasta. Zvuči logično, ali mleko brže isparava zbog čega je velika verovatnoća da ćete napraviti suvu kajganu. Ključ u savršenoj kajgani je da zapravo isključite temperaturu ranije nego što ste mislili. Jaja će i dalje nastaviti da se kuvaju, a dobiće vazdušastu teksturu.Dodajte so da bi voda brže provrela - Tehnički, slana voda zaista brže vri, međutim, da biste to i videli, u vodi bi moralo da bude 20% soli, što je mnogo i nejestivo. U prevodu, ako dodate kašičicu soli, nemojte očekivati da će voda brže provreti.

Testeninu treba isprati hladnom vodom - Filozofija koja se krije iza ove preporuke je da treba šokirati testeninu hladnom vodom kako bi prestala da se kuva i zadržala "al dente" strukturu. Ali zapravo, skrob koji se nalazi u vodi u kojoj se pasta kuva je dobar i pomaže sosu da se zalepi za testeninu. Jedini slučaj kad treba da isperete pastu je kad pravite salatu.

BONUS VIDEO


EVROVIZIJA NEĆE BITI ODRŽANA U UKRAJINI: Odlučeno koja zemlja će biti domaćin

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP