Glas Javnosti

RAZOTKRIVENA MISTERIJA BERMUDSKOG TROUGLA!? Naučnik otkrio šta se krije iza nestanka 5 aviona SAD! (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

Do sada je u Bermudskom trouglu, pišu mediji, nestalo oko 1.000 ljudi pod misterioznim okolnostima. U 21. veku doba savremenih tehnologija, stručnjaci i dalje ne umeju da objasne zašto se čudne stvari događaju u tom području od 500.000 kilometara kvadratnih, između Floride, Portorika i Bermuda.

Ipak, naučnik Šejn Saterli, sa Univerziteta Grifit u Australiji, smatra da je došao do određenih odgovora. On smatra da se moraju detaljno proučiti izveštaji o svim nestancima brodova koji se vezuju za to područje.

Jedan od najvećih misterioznih nestanaka dogodio se 1945. godine kada je 5 američkih bombardera letelo iz Fort Loderdejla, na Floridi, ka ostrvu Bimini.

14 članova posade prijavilo je da im više ne rade kompasi.

Tri spasilačka aviona su takođe nestala.

Poručnik Čarls Tejlor je poručio preko radija: Ulazimo u bele vode, ništa ne deluje dobro. Ne znamo gde smo, voda je zelena, nije bela.

-Istraga je utvrdila da je napolju postalo mračno i da se vreme promenilo, a Tejlor je naveo avione na pogrešnu lokaciju. On je i ranije znao da se izgubi tokom letenja. Dvaput su ga spasavali sa Pacifika, navodi jedan od komandujućih u vojsci i naglašava da je američka mornarica imala sigurno veoma dobru predstavu o tome šta se dogodilo.

-Ceo incident je zaključen time da se ne zna uzrok nestanka zato što Tejlorova majka nije htela da se na njega svali sva krivica. Kako nisu želeli da ga okrive za nesreću, mornarica se složila, rekao je naučnik.

Većina tadašnjih pilota koja je nestala u Bermudskom trouglu je bila na obuci, pa se veruje da jednostavno nisu bili dovoljno sposobni da se izbore sa nezgodnim vremenskim prilikama ili noćnim letovima.

Takođe, letelice kojima su upravljali potonule bi za svega 45 sekundi, navodi Saterli koji se osvrnuo i na teoretičare zavera rekavši da broj nestalih brodova i letelica u Bermudskom trouglu nije uopšte značajno veći nego u drugim delovima sveta.

Ipak, tajanstvene priče koje se vezuju za Bermudski trougao i dalje će kružiti i delovati neshvatljivo.

Jedan od najupečatljivijih incidenata 20. veka dogodio se kada je nestao USS Sajklopsa, brod sa oko 300 članova posade koji je, navodno, potonuo negde između Barbadosa i zaliva Česapik.

(Glas Javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR