Glas Javnosti

Razlozi zašto vam se kosa brzo masti i kako se rešiti problema: NE BRINITE, REŠENJE JE TU!

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Evo pet mogućih greški koje pravite

Da li vam se kosa često masti? Postoje razlozi zbog kojih se kosa postaje brže masna nego što bismo želeli. Prekomerna količina masti može dovesti do nedostatka volumena, ali i do nadraženog vlasišta.

Srećom, ako otkrijete uzrok preterano masne kose, možete ga staviti pod kontrolu.

Često perete kosu

Jedan od najčešćih razloga zašto se dosa masti je zato što se here češće nego što je potrebno. Na vašem vlasištu se nalaze brojne dobre bakterije koje podstiču zdrav nivo pH kože glave, a čestim pranjem možemo uzrokovati da poremetimo ravnotežu pH vrednosti. Najbolje bi bilo da postepeno smanjite broj pranja kose i koristite proizvode koji ne isušuju vlasište.

Često nosite zalizane frizure

Možda se konjski rep čini kao dobar način za sakrivanje masne kose, zapravo ova frizura uzrokuje nakupljanje masti ispod korena kose. Zato što ovakve frizure zahtevaju dosta proizvoda koji je oblikuju. Zbog toga, ne bi trebalo preterivati s korišćenjem proizvoda koji oblikuju frizure.

Ne ispirete kosu hladnom vodom

Pranjem kose toplom vode pomaže kod otvaranja pora, ali pomaže i kod uklanjanja prljavštine. Ali, ona može biti i štetna za kosu jer ispira sebum i može isušiti vlasište što na kraju uzorokuje perut i masnu kosu. U tom slučaju, toplu vodu bi najbolje bilo koristiti dok stavljate šampon i regenerator, a kosu na kraju isperite hladnom vodom kako bi se pore zatvorile.

Izabrali ste pogrešan proizvod

Prilikom pranja kose važno je koristiti proizvode koji odgovaraju vašoj kosi. Preterano jaki proizvodi mogu učiniti vašu kosu ravnom i masnom. Ako imate normalni tip kose, najbolje izbegavajte proizvode namenjene za suvu i oštećenu kosu.

Često dirate kosu

Kada dirate kosu, prenosite bakterije i tako podstičete da se ona brže masti. Takođe, prečesto češljanje može dovesti do toga da se vaša kosa brže masti. Zato je najbolje da što manje dirate kosu i da se češljate dva puta dnevno.

printscreen/ facebook

foto: printscreen

Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR