Glas Javnosti

PUŠAČ STE ALI OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Zašto neke cigarete imaju rupicu na filteru?

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ako ste pušač, sigurno ste primetili da novije cigarete imaju nešto drugačiji filter u odnosu na one stare. Ne sve, ali većina danas ima neku vrstu rupe u filteru, a sve zanima čemu ona služi?

Da je pušenje štetno, i to ne samo za one koji "duvane" i već i za pasivne pušače, to svi znaju. U većini zemalja širom sveta je u potpunosti zabranjeno pušenje u javnim objektima, što je umnogome uticalo na prodaju ovih nezdravih proizvoda, prenosi Mondo portal.

Pa tako su se proizvođači dosetili da naprave neku blažu, "light" verziju cigareta, koje (navodno) manje štete nanose zdravlju. E tu na scenu stupaju ovi filteri...Filteri "light" cigareta sadrže vrlo male otvore za ventilaciju kroz koje se uvlači dodatni vazduh kada pušač povuče dim. Napravljene su s ciljem da imaju manje šteno dejstvo na koncentraciju otrovnih materija jer razređuju dim. Pušači zato često doživljavaju ove cigarete boljim.

Međutim, važno je napomenuti da su sve cigarete štetne i da mogu da izazovu brojne bolesti, od kardiovaskularnih do malignih, a ovo važi i za one "light"...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP