Glas Javnosti

PRVI PUT OD 1961. GODINE TEPIH NA OSKARIMA NEĆE BITI CRVEN: Šok promena na dodeli

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Prvi put od 1961. godine tepih dodele Oskara neće biti crven. Kako prenose strani mediji, u sredu su ispred Dolbi teatra u Holivudu radnici koji rade na pripremama ovogodišnje dodele Oskara razmotali tepih boje šampanjca, dok je domaćin 95. dodele, komičar i voditelj Džimi Kimel razgovarao s novinarima.

"Mislim da odluka da umesto crvenog tepiha stavimo tepih boje šampanjca pokazuje koliko smo uvereni da neće biti prolivene krvi", našalio se Kimel.

Odluku o promeni boje doneli su kreativni konsultanti Lisa Love, dugogodišnja saradnica Voga, i Raul Avila, kreativni direktor glamurozne Met Gale u Njujorku. Ove godine će tepih biti delimično prekriven kako bi zaštitio zvezde i kamere od vremenskih nepogoda, ali i kako bi dolaske pretvorio u večernji događaj, prenosi portal Kurir.


Crveni tepih Oskara datira iz 1961. godine, kada je 33. dodela održana u Santa Monika "Civic Auditorium", ali šira javnost crveni tepih u punom sjaju na televiziji nije videla sve do 1966. godine, kada je dodela Oskara prvi put emitovana u boji.

Ovogodišnja dodela Oskara počinje u ponedeljak u 2 sata ujutro prema našem vremenu, a to je 20 časova po zapadnom, odnosno prema lokalnom vremenu u Los Anđelesu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR