Glas Javnosti

PROVERITE OVAJ OGLAS ZA POSAO, MOŽDA VAM SE SVIDI! Ali ima jedan veoma bitan uslov

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

U Velikoj Britaniji je otvoren jedan od najneobičnijih konkursa za posao.

Na malom britanskom otoku Pielu raspisan je konkurs u kojem se traži neko sa iskustvom u vođenju ugostiteljskog objekta,  da voli izolaciju i spreman je prihvatiti titulu kralja.

Loša strana posla su loše vremenske prilike, izolacija i dugo radno vreme. Ali sa druge strane, zaposlena osoba može da uživa na čistom vazduhu, u savršenom pogledu na ptice, more, zalaske i izlaske sunca ali i izolaciji od buke i gužve.

Džon Marfi, koji već četiri decenije dovodi turiste na ostrvo, kaže kako će onaj ko dobije posao morati biti izuzetno posvećen zadatku: "Ne možete tek tako otići u prodavnicu kada ste na ostrvu. Morate biti posvećeni i voleti izolaciju, mir i tišinu. Malo je onih koji to mogu i žele".

Ostrvo Piel se nalazi kilometar od poluostrva Furnes, a do ove lokacije moguće je doći trajektom koji redovno vozi od aprila do septembra.

Vlasti su u potrazi za nekim ko će provesti deset godina na ostrvu, a početak rada je april. Tada će biti obavljena i ceremonija krunisanja novog kralja Piela, koja izgleda ovako: Okupljeni će zarđalu sablju zabiti u kante piva, nakon čega će novog kralja preliti pivom. Nakon završetka proslave novi kralj će preuzeti obavezu vođenja restorana i održavanja ostrva,prenosi Klix.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP