Glas Javnosti

PRIPREMA ZA DUGU, HLADNU ZIMU: Koje su to OBIMNE KNJIGE koje MORATE PROČITATI PONOVO

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Pošto su kontakti i provod svedeni na minimum, a zima se približava, možda je ipak najbolje rešenje da je prezimite uz dobru knjigu. A obimne ili "debele" knjige su idealne sa sadašnji trenutak.

"Prohujalo sa vihorom"

Ovaj roman prati Skarlet O’Hari, lepu, razmaženu ćerku dobrostojećeg vlasnika plantaže u Džordžiji. Priča je smeštena u pozadinu američkog građanskog rata i priča je o ljubavi i gubitku, moralno podeljenoj naciji i ljudima koji su se zauvek promenili. Skarlet se suočava sa mnoštvom gubitaka a roman će vas obuzeti.

"Džejn Ejr"

Ovaj roman prati Džejn Ejr, koja je ostala siroče kao dete i uvek se osećala kao izopštenik. Počinje u sirotištu a nastavlja se sa njenim odraslim životom kao guvernante u Tornfild Holu gde ju je Edvard Ročester angažovao da se brine o Adeli. Džejn i Ročester pronalaze sličnosti i zaljubljuju se, ali u zamku postoji mračna tajna koja se krije u samim njenim senkama koja je prepreka za njihovu ljubav.

"Grof Monte Kristo"

Ovaj roman prati Edmonda Dantesa, koji je bačen u zatvor zbog zločina koji nije počinio. Bio je zatvoren u mračnu tvrđavu If. U zatvoru Edmond saznaje za veliko blago skriveno na ostrvu Monte Kristo i postaje odlučan da ostvari bekstvo iz zatvora kako bi mogao da počne da ga traži.  Roman je epska priča o patnji i odmazdi inspirisan stvarnim slučajem lažnog zatvora.

"Rat i mir"

„Rat i mir“ se uglavnom fokusira na Napoleonovu invaziju na Rusiju 1812. godine. Nataša Rostov, prelepa ćerka plemića koji intrigira i Pjera  i Andreja, glavne likove. 

Dok Napoleonova vojska napada, Tolstoj prati likove iz različitih sredina dok se bore sa problemima koji su svojstveni njihovoj eri. Kako roman ide dalje, oni nadilaze svoje jedinstvene kvalitete i postaju neke od najdirljivijih figura u svetu književnosti.

"Tri musketara"

Ova epska priča govori o viteštvu i časti. Smeštena je u Francusku tokom 1620-ih. Priča o romantičnim herojima, nedostižnim heroinama, kraljevima, kraljicama, kavaljerima, u priči o avanturi, špijunaži, zaveri, ubistvu, osveti. Autor Dima transformiše male istorijske ličnosti u likove veće od života poput d' Artanjana, „Miledi“ ili kardinala Rišeljea. Zatim su tu tri mušketira, Atos, Portos i Aramis, čije prijataljestvo počiva na rečenici „svi za jednog i jedan za sve“.

"Braća Karamazovi"

Priča o porodici Karamazov, o strasti, ubistvu oca, duhovnosti, boli, vanbračnoj deci, ludilu, suđenju, patnji, oproštaju, grehu, kajanju, o tragičnoj sudbini trojice braće i njihovog užasnog oca i o pitanju Boga. Jedan od najbojih, ako ne i najbolji roman ikada napisan.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP