Glas Javnosti

Pred ovom bakom omladina može da se postidi: Postala fitnes trener u 102. godini

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Da su godine samo broj uverili smo se more puta, ali za ovakav slučaj malo ko je čuo.

Naime, Džin Bejli je 102-godišnja dama, koja živi u ustanovi za stara lica. Ona četiri puta nedeljno okuplja svoje sustanarke, u hodniku na drugom spratu, kako bi držala fitnes časove. I nema nameru da uspori.

Pravi je hodajući, živi dokaz da je fizička aktivnost ključ vitalnog tela, ali i duha.

Da vidimo ko će posle priče njene priče imati smelosti da kaže neću, ne mogu, mrzi me da vežbam. Omladina pored nje može samo da se postidi.

- Prekinuću kad ostarim - rekla je Bejli, penzionisana cvećarka po zanimanju, koja je u domu za stare već 14 godina.

Bejli, koja koristi šetalicu pri hodanju, navodi kako neke od njenih "učenica" imaju artritis, te nisu u stanju da isprate sve vežbe, ali mogu da se istežu, jer i to donosi velike benefite.

- Zadirkuju me i kažu da sam zlobna jer, kad treniramo, želim da to radimo ispravno i da koristimo sve potrebne mišiće. Pomeramo svaki deo tela, od prstiju na rukama do prstiju na nogama - rekla je ona.

Kako kaže, u njenoj grupi su samo žene, bio je jedan muškarac, ali je preminuo. Na ideju je došla za vreme korone, kada su kretanja bila ograničena.

Iako je jedna od najstarijih u ustanovi, odlučila se za ovaj hrabar potez, jer je želela da ostane aktivna, a trebalo joj je društvo, pa je pozvala "komšinice iz hodnika" da joj se pridruže. I tako je sve počelo.

Vežbe počinju svako jutro u 9.45, što im daje vremena da ustanu, obuku se i doručkuju. Časovi se održavaju ponedeljkom, sredom, četvrtkom i subotom i traju 30 minuta, a započinju molitvom.


- Mislim da su žene svesne šta radim za njih, prvenstveno jer to radim i zbog sebe. Ovo nam je produbilo odnos, otvoreno mogu da kažem da bih sve uradila za moje "koleginice". Pazimo jedna na drugu. Ne praktikujem sedenje ispred TV-a i slične stvari. Samo dremke - rekla je ona.

Bejli smatra da je potrebno održavai um i telo aktivnim.

Glas javnosti/K1info

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR