Glas Javnosti

Pre 35 godina Bora Đorđević je priznao: 'Sramota me bilo da pišem!'

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Te 1985. godine Borisav Bora Đorđević bio je gost neponovljivog "Muzičkog tobogana". Gostujući kod Minje Subote, govorio je o svojim muzičkim počecima, na koji način je napisao svoje prve pesme, ali je ispričao i da je ga je bilo sramota da prizna da je on njihov autor.

Tadašnja tema emisije bila je rokenrol, a Bora je pričao o svojim muzičkim počecima. Kako je rekao, slušao se "Luksemburg" na "Kosmaju", čekalo se na njihovu plej listu, pa su onda pokušavali da "skinu" te pesme i otpevaju ih. Bilo je malo i sramota komponovati, a Bora je svoje prve pesme napisao na engleskom jeziku. Slušala se neka drugačija muzika od one kakvu poznajemo danas, muzika sa puno šarma, zvučnosti i ritma. Muzika koja osvaja sva srca i odlazi u večnost. Slušao se Elvis Prisli, Tomi Sovilj i šarmantna pesmica "Vule bule" iz davne 1966. godine.

U svom stilu, Bora je odecitovao "Baladu o nesrećnoj glisti", a nakon toga je otpevao pesmu "Sixteen tons". Za pesmu "Sixteen tons" Bora ima svoju kopiju "16 noći" sa albuma "Nojeva barka".

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR