Glas Javnosti

Pospremite krevet odmah čim ustanete? Pravite VELIKU GREŠKU, stručnjaci objasnili...

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Često se kaže da ujutro, nakon buđenja, odmah treba da pospremimo krevet i da je to jedna od pozitvnih navika koje imaju vredni ljudi. Međutim, sudeći prema rezultatima poslednjeg istraživanja, to i nije baš tako.

Posteljinu bi, nakon spavanja, trebalo da otkrijemo otprilike sat vremena kako bi toplina, koju je napravilo telo, nestala i da se pritom smanj broj grinja, koje su se prethodno nakupile tokom spavanja.

“Ako pospremite krevet odmah ujutro zarobićete grinje koje su se skupile preko noći. Ovi mikroskopski predatori, manji od milimetra, hrane se ljudskom kožom i žive u vlažnim okruženjima. Kad noću spavamo, tela nam postaju topla i znojava i takva postaju mete za ove napasti. Oni potom ostavljaju izlučevine koje mogu izazvati alergije i astmu. Zato ako nastavite da raspremate krevet odmah čim ustanete, ostavićete svu tu vlagu i omogućiti lep dom milionima grinja", objasnio je dr Karan Rajan.

Free Pillows Sheets photo and picture

“Umesto toga ostavite ga barem nakratko nepospremljenog, otvorite prozor ili vrata, kako bi vazduh cirkulisao i da do njega možda može dopreti sunčevi zraci. Tako će grinje dehidrirati i uginuti”, istakao je.

Takođe, preporučuje se i dubinsko čišćenje dušeka barem jednom godiš

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR