Glas Javnosti

Pokretom glave otkrijte da li je neko neraspoložen, ozbiljan ili nesiguran

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Pokreti glave mogu mnogo toga da otkriju o nama ili sagovorniku.

Stručnjaci za govor tela kažu da svaki naš pokret može da ima određeno značenje - prenosi .magazin.novosti.rs. Ovo je zanimljiv način da neverbalnim znakovima shvatimo šta neko želi da nam kaže.
Govor tela
Većina suptilnih znakova i radnji može da se podeli na pozitivne i negativne jezike tela.

Spuštena glava
Spuštena glava pokriva vrat sa bradom i stoga može biti odbrambeni položaj koji može nastati kao rezultat bilo koje uočene pretnje (ne samo fizičke). Takođe spuštanjem očiju može da bude i znak pokornosti. Međutim, ne mora da ima samo negativna značenja, kod žena obično označava smbol flertovanja. Ponekad je spuštanje glave pak samo znak iscrpljenosti.

Podizanje glave
Podizanje glava i pogleda može da bude znak interesovanja. Ovo je obično praćeno i podignutim obrvama. Dok pogled u plafon može da signalizira dosadu.

Naginjanje glave
Naginjanje glave u stranu obično je znak interesovanja, a i znak flertovanja. Značenje će zavisiti i do strane na koju naginjemo glavu. Naginjanje može da ukaže na radoznalost, nesigurnost ili pitanje, posebno ako je glava ka napred, kao da osoba pokušava da pogleda predmet na drugačiji način u nadi da će videti nešto novo. Nagnuta glava povučena unazad obično ukazuje na sumnju.
Nepokretanje glave
Kada glavu ne pomeramo tokom govora to može da ukazuje na to da je osoba ozbiljna ili da govori sa pozicije autoriteta. Sa stabilnom glavom lakše je "fiksirati" druge dominantnim pogledom.

BONUS VIDEO: TAJNE RATOVANJA SVETSKOG CENTRA ZA ISPIRANJE MOZGA

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR