Glas Javnosti

PLANULE DRUŠTVENE MREŽE! VELIKA VATRENA LOPTA iznad Velike Britanije

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Velika vatrena kugla mnoge posmatrače ostavila je u čudu nakon što je osvetlila nebo iznad delova Velike Britanije.

Meteor je sinoć primećen kako proleće vedrim nebom Velike Britanije, a oduševljeni posmatrači su odmah počeli da dele snimke sa svojih mobilnih telefona i sigurnosnih kamera na mrežama.

Ljudi su nakon proletanja počeli masovno da dele video snimke, a najveći broj dolazi iz Londona, Hartfordšira i Vulverhemptona, gde je vatrena lopta na tamnom nebu bila najuočljivija, navodi “Gardijan”, penosi Sputnjik.

– U tom momentu sam isključila računar i pogledala kroz prozor. Bio je savršen trenutak. Uopšte nije izgledao kao zvezde padalice koje sam ranije videla. Delovalo kao da je baš blizu. Izgledao je ogromno. Narandžaste boje, sa plamenom koji se pozadi vuče kao rep, kaže žena koja je napravila jedan od snimaka.

Snimci su počeli da pristižu iz cele zemlje, a mnogi tvrde da se radi o jednoj od najvećih vatrenih lopti koje su u životu videli.

Meteori su komadi krhotina iz svemira koje ulaze u Zemljinu atmosferu brzinom od oko 70 kilometara u sekundi.

U Velikoj Britaniji je raspoređeno oko 186 kamera koje detektuju meteore na nebu i šalju podatke Globalnoj meteorskoj mreži. Kamere su tokom prošle godine zabeležile 1.614.338 meteora, ali nijedan nije bio tako jasno vidljiv kao ovaj, prenosi „Independent“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR