Glas Javnosti

PARA NA BACANJE: Bogataš potrošio skoro milion dolara za sim karticu!

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Takva dekadencija se očekuje kada se radi o raskošnom Emiratu, ali činjenica da je ogromna količina novca potrošena ne na prefinjeni instrument za pisanje, Birkin torbu ili čak stan, već na SIM karticu izazvalo je podeljena mišljenja na društvenim mrežama.

Nije retkost da jedinstveni brojevi koji igraju ulogu statusnih simbola idu ispod čekića za milione u Dubaiju. Podsetimo se da je 2022. godine trocifrena registarska tablica automobila prodata za 9,5 miliona dolara. Broj tablice A88 prodat je na dobrotvornoj aukciji „Most Noble Numbers“, gde su tri druga jedinstvena broja tablica koja su u prodaji — F55, V66, i Y66— prodata za 1,08 miliona dolara, 1,08 miliona dolara i 1,03 miliona dolara, po redu. Ultra-bogati stanovnici Dubaija stalno su iznova pokazivali svoju fascinaciju jedinstvenim brojevima. Indijski biznismen Balvinder Sahani platio je ogromnih 9 miliona dolara da kupi jednocifrenu registarsku tablicu automobila u pustinjskom kraljevstvu. Sahani je do sada prikupio 10 registarskih tablica i raduje se što će ih prikupiti još.

Međutim, prodaja SIM kartice po ceni od 871.412 dolara sa jedinstvenim telefonskim brojem pokazuje da Sahani nije sam i da postoji mnogo ljudi sa milionima viška u džepu. Ipak, ono što se u Dubaiju smatra normalnim izazvalo je pomešane reakcije na platformama društvenih medija. Jedan korisnik Reddita je prokomentarisao: „Kada imate naftno polje u svom dvorištu“, dok je drugi izjavio: „Kada imate sve… oh, čekajte…“ Reddit snimak je pokazao da je broj koji je prodat za skoro 900.000 dolara imao sve sedmice nakon pozivnog broja zemlje.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR