Glas Javnosti

PAPUČE I ŠAMPANJAC PRVA KLASA: 'Britiš ervejz' prodaje artikle sa letova da bi 'pokrili' GUBITKE

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Zbog posledica korona virusa i "Britiš ervejz" posegnuo za prodajom neiskorišćenih artikala iz prve klase kako bi bar malo ublažili nastale gubitke kao i ostale kompanije.

Britanska avio-kompanija  koja je u velikom minusu zbog posledica pandemije koronavirusa, juče je najavila internet prodaju.

Na njoj će se naći luksuzni pribor za jelo i posuđe, papuče, kozmetički pribor, kolica i ostali predmeti iz letelica, nastojeći bar tako da zadrži svoje klijente u vreme kada putuje vrlo malo ljudi.

Među ponuđenim predmetima na internet stranici kompanije nude se čaše za šampanjac, posuđe i pribor koji se koristi u prvoj klasi, papuče i pokrivači koji će, kako stoji u saopštenji avio-prevoznika, kupcima "omogućiti da se prisete čarobnog iskustva letenja i u vlastitom domu".

Kolekcionari mogu kupiti i predmete koji se koriste u "Boingu 747", poput kolica. Nastojeći nadoknaditi gubitke i popraviti finansijsko stanje na koje je žestoko uticala pandemija koronavirusa, avio-kompanija je još početkom godine prodala umetnička dela vredna milione funti.

 

U saopštenju stoji i da se kupcima pruža prilika da kupovinom predmeta iz sada prizemljene flote džambo mlaznjaka "Boing 747" na internet prodaji nabave "deo istorije" kompanije.

Vazduhoplovna grupa IAG, vlasnica "Britiš ervejza" i španske "Iberije", od početka godine zabeležila je 5.6 milijardi evra gubitka, uključujući dodatnih 1.76 milijardi evra gubitka u trećem tromesečju. Da bi prevladao krizu, IAG je sproveo veliko restrukturiranje, ukinuvši pritom 13.000 radnih mesta u "Britiš ervejzu".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR