Glas Javnosti
posta

Pametna saksija koja tumači kako se biljke osećaju

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Često se zaboravi da je voda potrebna i biljkama, a to bi uskoro moglo da se promeni zahvaljujući novom izumu – pametnoj saksiji koja svakoj biljci daje glas.

Nova pametna saksija studija Mu Design ponela je ime Lua, i korisnicima nudi direktnu liniju za komunikaciju sa omiljenom kućnom biljkom. Sve što je potrebno jeste da korisnik svoj pametni telefon poveže sa saksijom, a tako što preuzme prilagođenu aplikaciju te skenira QR kod na saksiji. Nakon toga dobija spisak biljaka sa kojeg bira tip kojem pripada ona koju je zasadio u Tamagotchi saksiju, a sistem odmah nudi informacije o tome šta je biljci potrebno u datom trenutku. Tehnologija koja stoji iza saksije omogućava prikazivanje čak 15 emocija zahvaljujući čemu vlasnik lakše tumači kako se biljka oseća i šta joj je potrebno.

Potrebe se kreću od osnovnih, poput „više vode“ i „više Sunca“, a korisniku se preko displeja objašnjava šta je biljci potrebno, i to u obliku ilustracija kao što je ona koja prikazuje uplašeno vampirsko lice, što je upravo znak da biljka želi još svetla, pa sve do nešto složenijih – na primer interakcije sa kućnim ljubimcima. Saksija još uvek ne može da se nađe u prodavnicama, a Mu Design je najavio da bi to moglo da se dogodi do kraja godine, budući da je Indiegogo kampanja još uvek u toku, i da je prikupljeno tek 60% od 30 hiljada evra, koliko je potrebno da se započne proizvodnja. Oni koji su nestrpljivi mogu da na Amazon-u nabave novog Tamagotchi-ja, te se podsete detinjstva dok čekaju da njihova biljka progovori.

 

Glas javnosti/agroinfo.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR