Glas Javnosti

OVO SAMO SRBI MOGU! Jedinstvena manifestacija na svetu: Biraju najvećeg, najmanjeg i najlepšeg ĐOKU (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Vicevi na ovim prostorima najčešće imaju četiri glvna lika - Muju, Hasu, Peru i Đoku. Dok se Bosanci najviše smeju dogodovštinama prve dvojice, kod nas su to obično Perica i Đokica.

Da li zbog ovoga ili nečega drugog, tek meštani jednog sela na Dunavu u blizini Beograda odlučili su da naprave jedinstvenu manifestaciju na svetu koja će se održati 14. maja.

Naime, svaki treći stanovnik sela Belegiš nosi ime Đorđe, pa je odlučeno da se i sama manifestacija zove po tome - Đokijada.

- To je tako od davnina, Đorđe je ovde najčešće ime koje se daje muškoj deci. Kad sam sve izbrojao bilo nas je tačno 51. Jedan Đoka je preminuo, ali rodio se dečak koji se isto tako zove pa je broj ostao isti. Odlučili smo da napravimo manifestaciju na koju su dobrodošle sve Đoke, a ne samo ove iz našeg kraja - kaže Đorđe Radaković, predsednik Udruženja Đoka iz Belegiša.

Foto: Printscreen/Youtube

Da bi se pokazali u najboljem svetlu Đoke će pričati viceve, a odobrenje da se ova zanimljiva manifestacija održi dao je i lokalni prota koji se takođe zove Đorđe, a prva Šokoijada je održana 2019. godine. Ovom prilikom će biti dodeljena i brojna neobična priznanja.

- Biramo najmanjeg i najvećeg Đoku, najzgodnijeg, najstarijeg i najmlađeg, pa čak i najušatijeg. Svi su dobrodošli, a osnov svega su lepo druženja i puno smeha. Nema tog posetioca ko se ovde ne nasmeje. Naročito kad se bira najmanji Đoka u selu, on je obavezno Mali Đokica. Imali smo veliku podršku i ljudi sa strane, a primarna ideja je da se na jednom mestu skupe svi imenjaci. Dobrodošle su i žene Đurđije i Đokinice - pručuje Đoka iz Belegiša, a prenosi b92.net.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR