Glas Javnosti

OVO JE NAJUKLETNIJA KUĆA NA SVETU! Stepeništa ne vode nigde, tajni prolazi, vrata se ne mogu otvoriti (FOTO+VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Mnogi tvrde da je kuća koja se nalazi u San Hozeu u Kaliforniji, najukletija kuća na svetu.

Davne 1886. godine ekscentrična Sara Vinčester kupila je kuću koja je u početku imala osam soba.

 Sara nije bila zadovoljna izgledom kuće pa se bacila u renoviranje koje se pretvorilo u doživotni projekt na koji je potrošila otprilike 5,5 miliona dolara.Nakon što je Sara preminula 1922. godine otkriveno je kako je skromnu kuću pretvorila u neverovatno zdanje s modernim vodovodnim sistemom, 160 soba, šest kuhinja i dva podruma. Kuća ima dve hiljade vrata i 10.000 prozora. Ipak, neke druge stvari vezane za ovu neobičnu kuću su još čudnije.

Sara je ugradila nekoliko vrata u kući koja se ne mogu otvoriti. Neki prozori su postavljeni u sobe bez ikakvog izvora svetlosti. Kuća ima nekoliko stepeništa koje ne vode nikamo. Sve je prepuno tajnih prolaza, a posebna zanimljivost je ormarić koji kada se otvori vodi kroz 30 soba u kući.

Uskoro su se pojavile brojne priče i legende kojima su ljudi pokušali objasniti zašto je to Sara, koja je bila udovica izumitelja puške Vinčester, tako napravila.Mnogi veruju da su je u kući proganjali duhovi svih onih pogubljenih spomenutim oružjem te da su sobe zapravo odraz noćnih mora koja je proživljavala u poslednjim godinama svoga života. Drugi tvrde da je izgradila lavirint  kako bi pobegla od zlih duhova koji su je proganjali. Navodno je čak i svake večeri spavala u drugoj sobi kako bi im pobegla.

Bilo kako bilo, misteriozna kuća danas je velika turistička atrakcija koju posećuje velik broj zaljubljenika u neobjašnjene fenomene, a pogotovo one koji veruju u duhove. U njoj je veliki broj posetilaca osetilo "prisutnost" zbog čega je često nazivaju i najukletijom kućom na svetu,piše Klix.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR