Glas Javnosti

OVO JE NAJSKUPLJI HAMBURGER NA SVETU: 'Zlatni dečak' KOŠTA 5.000 EVRA, a evo od čega je napravljen! (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Holandski kuvara Roberta Jan de Vena napravio je najskuplji hamburger na svetu nazvan „Zlatni dečak“ koji je prodat za pet hiljada evra.

Kuvar Robert Jan de Ven je hamburger je nazvao „Zlatni dečak“ s razlogom, s obzirom na to da u njemu ima i zlatnih listića, šafrana, čuvene Vagju govedine, kavijara i još sijaset drugih đakonija koje su doprinele tome da ova njegova kulinarska kreacija postane najskuplji hamburger na svetu.

-Namera da oborim svetski rekord mi je oduvek bila životni san i osećaj je stvarno divan, priznaje De Ven.

Dosadašnji rekord je držao restoran u Oregonu u Sjedinjenim Državama koji je 2011. godine proizveo hamburger čija je cena iznosila 5.000 dolara (4.200 evra), ali je bio težak 352, 44 kilograma, piše RTS. 

Međutim, holandski kuvar je pažnju usmerio na kavalitet, a ne kvantitet i opredelio se za kombinaciju vrhunskih sastojaka. „Zlatni dečak“ u sebi sadrži između ostalog – Beluga kavijar, kraljevsku krabu, špansku šunku Paleta Iberiko, bele tartufe i engleski čedar sir.

Tu je i umak od pržene ribe pripremljen sa najskupljom vrstom kafe na svetu Kopi-luvak.

 

Ni testo za zemičku nije sasvim obično već je prirpemljeno sa šampanjcem Dom Perinjon i obavijeno zlatnim listićima.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Robbert Jan de Veen (@kingofhamburgers)

 

Namere Roberta Jan de Vena nisu bile samo da se promoviše i ostvari svoj davnašnji san i postane rekorder. Najskuplji burger na svetu je kupljen za pet hiljada evra, ali je celokupan prihod doniran nevladinoj organizaciji koja pomaže bankama hrane u Holandiji.

-Donacija od 5.000 evra pomoći će dobrotvornim organizacijama da kupe skoro hiljadu obroka za ljude kojima je to potrebno, nada se De Ven.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR