Glas Javnosti

Ovo je Frojdov trik koji će svaku bezobraznu osobu postaviti na mesto

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ne postoji način da se svako od nas osigura od uvreda i negativnosti drugih ljudi, ali ono što možemo da promenimo jeste naša percepcija. Naime, Sigmund Frojd je rekao: “Jaka ličnost nikada ne preuzima teret tuđih izjava.”

Nečija ružna reč, neprijatan pogled ili neprimereno ponašanje nas može toliko pogoditi da danima razmišljamo o tome. Potom do iznemoglosti preispitujemo sebe i da li smo mi negde pogrešili. Sve to drastično urušava naše samopouzdanje, ali bez pravog razloga.


Zapravo ne postoje dve iste ličnosti na svetu, a Frojd je umeo da kaže ako osoba nije gruba, nema problema i svi ga vole, najverovatnije je umrla. I stvarno je tako. Nekada dođete u sukob sa bliskom osobom sa kojojm se sjajno slažete, onda je skoro nemoguće da ne dođe do neprijatne situacije kada se susretnete sa karakterom koji je potpuno razlikuje od vašeg.

Naravno, konstruktivnu kritiku od bliske osobe kojoj verujete treba prihvatiti, ali uvrede u komunikaciji mogu biti otrovne strelice. Osoba koja vas vređa ima samo jednu misiju, da vas povredi. A ne zaboravite, te uvrede najviše govore o onome ko ih izgovara.

Magična reč je – DA.


Iako vam , verovatno, zvuči čudno – nikako ne ulazite u raspravu sa prekim i konfliktnim osoba, koje su sklone manipulaciji.

Recite “da” na bilo koju negativnu pretpostavku mirnog lica. Moć mirnog “da” je u stanju da rastvori svaki psihološki pritisak, jer jednostavno lišavate osobu mogućnosti da vas povredi nečim i ne branite se, dokazujući suprotno, već jednostavno obezvređujete svaki njen napad, lišavajući neprijatelja cilja.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR