Glas Javnosti

Ovo je deset neophodnih predmeta ukoliko želite otputovati na pusto ostrvo

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ukoliko se ikada nađete u ovoj situaciji, a imate prethodno vremena da se pripremite, evo liste od nekoliko predmeta koje će vam boravak na napuštenom mestu znatno olakšati.

1. Gumeni čamac sa veslima
Najviše vremena biste proveli u planiranju bekstva sa pustog ostrva. Čamac će vam biti neophodan, sa veslima podrazumeva se.

2. Švajcarski nož
Višenamenski nož nikada nije izneverio. Ukoliko ga posedujete, svakako nećete doći u situaciju, da nemate čime otvoriti konzerviranu hranu.

3. Sekira
Neizbežna u svakom slučaju, kao koristan alat ili oružje za lov i samoodbranu.

4. Montažna kućica
Možda je najmanje realno da ćete biti u mogućnosti da je ponesete, ali će vas osloboditi velike muke pravljenja kolibe od pruća i listova.

5. LED baterijska lampa na solarno punjenje
Biće vam najbolji prijatelj tokom dugih egzotičnih mračnih noći, ispunjenih čudnim zvucima. Jednostavno je morate imati, samo obratite pažnju da je dobro napunite tokom dana.

6. Dvogled
Pre ili kasnije, tačnije svakodnevno ćete tragati za nečim na pučini ili udaljenom horizontu.

7. Viseća ležaljka
Ona će vam korisno poslužiti u trenucima odmora i eventualne dosade, ali i kao ogrtač ako zahladni kojim slučajem.

8. Solarni upaljač
Izuzetno praktičan, jer će se svaki drugi vremenom potrošiti, a imate i ogledalce koje može da šalje svetlosne signale ukoliko se na vidiku pojavi pomoć.

9. Vodootporni špijunski sat
Da li će vreme raditi za ili protiv vas, otkrićete sami, ali će vas ovakav sat osposobiti da osim vremena pratite i ka kojoj strani sveta se krećete, jer u sebi sadrži i kompas. Vodootporan je naravno, a ukoliko poželite da ovekovečite vaše čudno putovanje, opremljen je i kamerom.

10. Akustična gitara
Muzika je lek za dušu, a ako ne umete da je svirate, imaćete sasvim dovoljno vremena da naučite. U krajnjoj liniji pronaćićete joj još neku svrhu, u to smo uvereni.

(Glas javnosti/ 10naj)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR