Glas Javnosti

OVAKO BI DANAS IZGLEDALA BIOGRAFIJA NIKOLE TESLE, kada bi tražio posao: Napustio fakultet na 3. godini studija

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

U trci za poslom kandidati koji poslodavcima dostavljaju svoje biografije‚, na papir bacaju sve moguće veštine koje iole znaju, čak i one u kojima nisu vični, ne bi li se dopali budućem gazdi. Vrlo često selekcija kandidata se vrši samo na osnovu pisanog dokumenta, bez umene komunikacija sa budućim radnicima.

U današnjem svetu gde je karijera i iskustvo kapital, kada se konstantno juri da se doda još neka stavka u radnoj biografiji, da bi se zasenio potencijalni poslodavac, neko je napravio CV najvećeg uma svih vremena, Nikole Tesle.

Iskustvo skromno, obrazovanje takođe. Govorio je, pored srpskog koji mu je bio maternji, engleski, nemački i češki, doduše ovaj poslednji je više razumevao, nego što ga je govorio.

Dakle, iz onoga što o njegovom životu znamo, biografija sasvim prosečna. Međutim, genijalnost, način razmišljanja i inovativnost nemaju svoju rubriku u ovoj klasičnoj formi na osnovu koje poslodavci selektuju kandidate danas. 

Foto: Hrvoje Merki/Linkedln

Sada, pitanje je za poslodavce da li bi zaposlili osobu sa ovakvim radnim iskustvom? Doduše, ima i onih kome je način razmišljanja važniji od iskustva, seminara i drugih parametara iz radne biografije, pa bi se sigurno i danas našao neko ko bi Nikoli Tesli pružio šansu za, recimo, plaćenu praksu. 

Dakle, poslodavci, da li biste ga zaposlili?
 

(Glas javnosti/ Nova ekonomija)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR