Glas Javnosti

OVAKAV OGLAS ZA STAN JOŠ NISTE VIDELI: Ako si sujeveran, prilično sam siguran da u zgradi još niko nije umro! (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

Ovakav oglas za stan koji kruži društvenim mrežama jos niste videli. Da li je autentičan nismo ulazili u to, ali duhovit i inspirativan jeste. Ako ništa drugo bar će vas oraspoložiti i nasmejati.

Ivan Drajzl je napisao da se izdaje garsonjera kod bulevarske pijace u Nišu od sredine novembra. na prvom je spratu i veličine je 24 kvadrata.

-Izvinjavam se što nisam odmah stavio cenu. Nije to bio nikakav marketinški trik, nego sam mislio da ću lako saopštiti podatke nekolicini zainteresovanih. Da sam znao da će ih biti stotinu, sve bih odmah napisao. I hoću
Kirija - 150€, Struja: leti oko 1.500, zimi oko 4.000, Voda - oko 500, Komunalije - oko 1.000, Internet i kablovsku nema, jer je do sada svako imao neki ugovor koji je želeo da prenese, pa nisam hteo da ljudima ograničavam opcije.
A i mislim da je već kasno za javljanje. Mislim, stan još nije izdat, ali ima trideset ljudi koji hoće da ga pogledaju.

Pozitivne strane

1. Prvi sprat. To je šesnaest stepenica, bez zavijanja. Znači, ako želiš da uneseš poster Nikole Žigića u prirodnoj veličini, zajedno sa komadom zida na kojem je ranije bio zalepljen, ne moraš da merkaš kako ćeš da ga popneš – samo uz stepenice i pravo u stan. A, opet, nije prizemlje. To znači da nema niko da ti krade veš sa terase, niti tegle turšije sa prozora. A, opet, dovoljno je nisko da u slučaju požara ili zemljotresa, možeš da iskočiš sa terase.

2. Nova zgrada. Pravljena pre desetak godina, još nije stigla da se ubuđa, da upije miris zaprške koji ne može da se istera. Ako si sujeveran, prilično sam siguran da u zgradi još niko nije umro. PVC stolarija, parket, pločice, sve u fulu. Ima i interfon. To znači i da se ulazna vrata zaključavaju i da nema šanse da u ulazu zatekneš prosjaka koji spava.

3. Pristojno opremljen. Frižider i mini-šporet kupljeni ove godine. Klima postavljena prošlog leta. Veš mašina je najstarija – ima četiri godine. Znači, da je dete, još ne bi znala ni „r“ da izgovori.

4. Grejanje fino, čisto, a jeftino. Jeste, i to je moguće. To su neki norveški radijatori. Znači, kad nisi tu, isključiš i ne plaćaš bez veze. A kad dođeš u stan, treba im petnaest minuta da zagreju. Dok sam živeo tamo, meni je u decembru i januaru račun za struju bio maksimalno četiri hiljade. A pošto je leti račun za hiljadu i dvesta, možeš da izračunaš koliko te samo grejanje košta.

5. Sve ti je blizu. To je uličica odmah iza pijace. Menza na Medicini dva minuta pešaka. Park na minut i po. Pijaca na četrdeset sekundi. Pekare, mlekare, mesare, sveže voće i povrće, pečenje i gotova jela – ako si lenština – sve je tu.

6. Tiho je. Iako je Bulevar na pljuc, prozori su okrenuti ka dvorištu, tako da se ništa od saobraćaja ne čuje. Jedino kad Đoković spasi meč loptu, onda se malo čuje urlik publike po kafićima u parku. Ali, realno, gde u Srbiji možeš da se skloniš da ne čuješ kad Đoković spasi meč loptu?

7. Gazda nije penzioner kojeg je muka naterala da izdaje stan, a duša ga boli što će tu neko da radi ko zna šta i stalno te opominje da ne ulaziš obuven. A vikendom obilazi oko zgrade, da vidi da li ti pijani drugari vise sa terase. Ne, ja dolazim jednom mesečno, da pokupim kiriju i vidim da li su računi plaćeni. Ako ćeš da dovedeš petoro drugara da prespavaju na podu – tvoja stvar (ako dolaziš u Niš da studiraš i dogovor oko izdavanja pravim sa tvojim roditeljima, podrazumeva se da njihovi uslovi mogu da budu stroži od mojih i tu ništa ne mogu da ti pomognem).

Negativne strane

Da budemo iskreni, nema stana koji nema neku manu, pa ću ovde da ih iznesem.

1. Nema lift. Jeste, prvi je sprat, nije strašno. Ali ako hoćeš da uneseš saksiju sa filadendronom, moraće na ruke. Isto i kad ti baba dođe u posetu.

2. Etažno grejanje nije pravljeno za saune. Znači, ne može da nabije trideset stepeni kad je napolju minus pet. Ali zato imaš klimu, pa možeš da ožežeš po skupoj struji i da kupiš sebi komfor. Ali, budimo realni, trideset stepeni je za sisice.

3. Terasa je minimalna. Može da stane stočić sa stolicom ili sušilica za veš – ne može oba. Ali ja mislim da ti stočić i stolica ne trebaju, jer ko bi pio kafu na terasi s pogledom na privatni parking i zadnji zid od komšijine šupe? Jebiga, to je cena prvog sprata – niske terase obično nemaju pogled ni na šta. Eventualno možeš da uhvatiš neki seks mačaka na krovu šupe.

4. Gazda je pisac. To znači da, ako praviš sranja, možeš da završiš kao lik u književnom delu i to tako nagrđen, da ništa ne može da te opere.

5. U stanu je obitavao duh. Imam papir iz policije kojim mi garantuju da više nije tu. Kako sam ga se rešio možeš da pročitaš ispod.

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR