Glas Javnosti

Ovaj restoran je odlučio da naplaćuje roditeljima nepristojno ponašanje dece

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Jedan vlasnik restorana pokušao je da uzme stvar u svoje ruke pa je zapretio da će gostima roditeljima neposlušne dece da naplati dodatnih 50 dolara

Činjenica je da restorani nekad i nisu najomiljenija dečija mesta ili možda i baš jesu, pa zato tamo imaju veliku želju da se opuste i uživaju i rade sve što im padne na pamet. Međutim, te njihove bubice budu izražene ponekad na način koji je neprimeren restoranu. Nekad je problem u tom što ostali gosti imaju nultu toleranciju na malu decu, a nekad je i problem to što roditelji ne znaju kad je vreme da detetu kažu “dosta” ili pak krenu kući.


Često su se zbog takvih situacija javljale razne zabrane s kojima se nisu baš svi slagali, pa tako nije samo jedan restoran u svetu zabranio ulazak maloj deci, već neki ne žele da imaju baš ništa prilagođeno deci, a neki naplaćuju posebnu naknadu roditeljima neposlušne dece u restoranu.

Naime, u Blu Ridžu, u Džordžiji, jedan vlasnik restorana pokušao je da uzme stvar u svoje ruke pa je zapretio da će gostima roditeljima neposlušne dece da naplati dodatnih 50 dolara (oko 5500 hiljada dinara) ako jedu kod njega.

Kad je to podelio na društvenim mrežama, nije trebalo dugo da ta vest obiđe svet.


Restoran “Toccoa Riverside” gostima nudi vrhunska južnjačka jela na lepoj lokaciji tik uz obalu reke, sa unutrašnjim i spoljašnjim stolovima, navodi se na njegovoj veb stranici. Može da se pohvali svežim lokalnim namirnicama, domaćim slasticama, “srećnom stolicom” uz reku i seoskom suvenirnicom.

Zanimljivo je da nude i dečji meni, što daje utisak da su mališani dobrodošli. Međutim, ako se malo pažljivije pogleda jelovnik, može da se uoči nešto neobično.


Uz napomene o dodatnim naknadama (kao što je naknada od 3 dolara za deljenje hrane), tu je i zanimljiva rečenica: “Doplata za odrasle: Za one koji ne znaju da budu roditelji $$$___.” A, ubrzo se saznalo da je vlasnik nekima koji su došli u ovaj restoran sa decom, pretio naplatom dodatka od 50 dolara ako se deca ne budu pristojno ponašala.

“Ako imate decu, apsolutno izbegavajte ovo mesto pod svaku cenu”, “Najbezobrazniji vlasnik! Napravio je ogromnu scenu ispred celog restorana jer su nam deca trčala kroz restoran — bila su dole uz reku. Rečeno nam je da moramo da idemo u Burger King i Walmart i da smo loši roditelji. Imaju doplatu od 50 dolara za zločestu decu. Bili smo grupa od 21 osobe i naš je konobar bio NEVEROVATAN i previše se izvinjavao. Užasna poslovna praksa, nikada se nećemo vratiti”, smao su neki od komentara.


I nisu jedini s ovakvim iskustvom, prema gugl kritikama i ocenama.

“Vlasnik je izašao i rekao mi da dodaje 50 dolara na moj račun zbog ponašanja moje dece”, “Moja deca su gledala tablet dok nije stigla hrana, jela su svoju hranu i moja žena ih je izvela napolje dok sam ja čekao i platio račun”, “Ne idite ako imate decu”, “Bilo je nas troje odraslih, 2 dece i naša beba od 4 meseca i otkako smo ušli, ružno su nas gledali. Kasnije je moja žena nunala bebu (nije plakala, samo da je uspava) i menadžer joj je rekao da se to ne radi u fensi restoranu (naravno ovo nije fensi restoran) i kasnije nam je pomerio kolica na loš način. Ni hrana nije dobra”, kažu gosti restorana.

Glas javnosti/D07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR