Glas Javnosti

ОВАЈ МАНАСТИР У УКРАЈИНИ ДОМ ЈЕ ЗА ВЕЛИКИ БРОЈ НАПУШТЕНИХ МАЛИШАНА: СВЕШТЕНИКА КОЈИ ИХ ЈЕ СКЛОНИО СА УЛИЦЕ ЗОВУ ТАТА А ПО ОВОЈ ПРИЧИ НАПРАВЉЕН ЈЕ И ФИЛМ ( ВИДЕО)

Zanimljivosti
Autor: Глас јавности/ Телеграф.рс/ од 14.10.2018.

Овај свештеник је са још четворицом монаха основао православни манастир Светог Вазнесења у селу Банчени.

Свештеник Михаил из Украјине својим радом и бригом о деци показао се као прави светац, а о његовом животу је снимљен и документарац "Форпост" (Тврђава).

Овај свештеник је са још четворицом монаха основао православни манастир Светог Вазнесења у селу Банчени, близу Чернигова у Украјини.

On je vodi brigu o velikom broju mališana u sirotištu koje je osnovao 1994. godine. Neka deca u ovom sirotištu imaju posebne potrebe.

Tu se nalaze mališina koji su zaraženi virusom HIV (njih oko 40-ak), deca koja imaju neki oblik invaliditeta, kao i mališani koji su nemi.

Према појединим информацијама овај свештеник добротвор непрестано ради са децом како би њима било боље, а због свог напорног рада наводно је претрпео неколико срчаних удара.

Документарац "Форпост" је због топле приче коју преноси добио неколико награда и приказан је на неколико међународних филмских фестивала 2007. године.

Свештеник Михаил, кога такође зову архимандрит Лонгин, усваја децу која су одбачена од стране својих родитеља и у његовом сиротишту живи скоро 400 малишана.

Многи кажу да је Михаил велики добротвор који је спасио децу са улице, од хладноће и света криминала.

Према непотврђеним информацијама, деца овог човека зову "тата", а има и оних који су се захваљујући њему и одшколовали и засновали сопствене породице.

Они се наводно и данас враћају у манастир да помажу око малишана којима је потребна нега и брига.

 

Глас јавности/ Телеграф.рс/ од 14.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR