Glas Javnosti

OVA DEVOJČICA JE APSOLUTNI GENIJE: Pametnija je od AJNŠTAJNA I HOKINGA zajedno!

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ako ste se pitali kako izgleda apsolutni genije imamo odgovor. Devetogodišnja devojčica iz Meksika ima supervisoki koeficijent inteligencije, čak 162, a ovaj broj stavlja je malo iznad Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga

Adara Perez iz Meksiko sitija testira svoju inteligenciju od četvrte godine.

Sada ima devet godina i studira za dve diplome – iz sistemskog i industrijskog inženjerstva na dva različita univerziteta.

Devojčica je svoja interesovanja usmerila na Univerzitet u Arizoni, gde joj je ponuđeno mesto za studije astronomije, a sada se okreće engleskom jeziku kako bi ostvarila svoj san.

Adari, kojoj je dijagnostikovan autizam kada je imala tri godine, nada se da će jednog dana postati astronaut u NASA.

Pre dijagnoze, mala Adara bila je žrtva vršnjačkog nasilja, jer su deca mislila da je "čudna", prenosi portal Bizlajf.

Kako kaže njena majka Naleli Sančez, Adara se igrala u kućici, kada su je deca zaključala unutra. Počeli su da viču i govore joj ružne stvari.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Adhara Maite Pérez Sánchez (@adhara_maite)


- Počeli su da udaraju kućicu, tada mi je rekla da više ne želi da ide u školu, upala je u depresiju - rekla je njena majka.

Međutim, upravo ta interakcija je otkrila da je devojčica genije.

Nakon dešavanja u školi, majka je odvela na terapiju, a tamo je psihijatar preporučio Adari da ode u Centar za brigu o talentima, gde su vršeni razni testovi inteligencije i postigla je rezultat 162. Poređenja radi, veruje se da su Ajnštajn i Hoking imali IQ 160.

 Devojčica je završila gimnaziju kada je imala samo osam godina. A ako sve ovo nije dovoljno impresivno, ona je takođe napisala i knjigu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR