Glas Javnosti

OSTAVLJA FLEKE NA ODEĆI? Očistite je uz pomoć ova DVA SASTOJKA

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Oba, najverovatnije, već imate kod kuće.

Ukoliko spadate u žene koje se često hvataju za peglu, onda ste sigurno primetili da se njeno dno vremenom zaprlja, što dovodi do pojave tamno smeđe ili crne, a ponekad čak i lepljive mrlje.

Jedan od najčešćih razloga za ovu pojavu jeste nakupljanje prašine, vlakana sa tkanine i ulja. Zato je važno da dno pegle redovno čistite.Ukoliko to ne radite, vaša odeća može čak da bude i trajno uništena.

"Ploča od pegle koja je čista će se glatko kretati po odeći, bez povlačenja i ostavljanja tragova" - kažu stručnjaci iz jedne kompanije koja proizvodi pegle, a savetuju i kako da je očistimo bez puno muke i novca.Njihova preporuka, za manje intenzivno čišćenje, jeste jednostavna mešavina sapuna i vode. Potrebno je da izribate peglu sunđerom koji ste prethodno umočili u vodu sa sapunom. Međutim, napominju i da nikako ne koristite grubi deo sunđera, jer bi on mogao da ošteti ploču pegle.

Kada je reč o tvrdokornim mrljama, tu bi alkoholno sirće i pasta za zube mogli da budu od pomoći.Pasta za zube 

Ukoliko, nakon što ste isprobali opciju sa vodom i sapunom, ploča i dalje nije čista, prema rečima stručnjaka, pasta za zube bi mogla da pomogne u uklanjanju preostale mrlje. Pre nego očistite celu ploču, isprobajte ovu metodu na malom delu ploče. Kada se pegla osuši, uzmite malo paste za zube i istrljajte je po celoj površini ploče i to tako što ćete koristiti staru krpu. Nakon toga, pastu za zube očistite vlažnim sunđerom ili krpom, piše 24 sedam.Alkoholno sirće

Jednaku količinu alkoholnog sirćeta i soli pomešajte u šerpi i lagano zagrejte smesu, ali nemojte dozvoliti da prokuva. Zatim uzmite gumene rukavice i sunđer umočite u smesu. Mrlje na ploči nežno trljajte kako biste ih uklonili. Kao i sa metodom uz pomoć paste za zube, preporuka je da ovo prvo isprobate na malom delu ploče pre nego smesu nanesete na celu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR