Glas Javnosti

OSAM VAŽNIH ZAKONA KARME KOJE MORATE DA POŠTUJETE: Ukoliko ih prekršite, vratiće vam se trostruko

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Prilično je teško u potpunosti razumeti šta je karma. Jednostavnim rečima, karma je posledica koju čovek dobija na osnovu načina na koji je živeo i šta je uradio

Karma je drevna filozofska ideja koja nas podseća na to da naše postupke vraća kao bumerang.

Osnovna premisa glasi:

"Ne čini drugome zlo, jer će se to vratiti tebi tamo gde te najviše boli." Zamislite to kao da svako dobro delo i svaka negativna akcija imaju svoje posledice.


Evo osam ključnih zakona karme koje bi trebalo da poštujemo, jer ako ih prekršimo, posledice će biti trostruko jače.

Zakon uzroka i posledice

Svaka akcija ima reakciju. Ono što šaljemo u svet, vraća nam se kao odgovor. Ako širimo ljubav i dobro, privlačimo isto takvo iskustvo. Suprotno tome, ako širimo zlo, suočavamo se s negativnim posledicama.

Ako pomognete nekome u nevolji, možete očekivati da će vam se i samima pružiti podrška kada vam zatreba. Obrnuto, ako štetite drugima, na kraju će se to odraziti na vaš život i odnose.


Zakon stvarnosti 

Naša percepcija stvarnosti zavisi od naših dela i misli. Ako gajimo negativne misli i emocije, svet će nam se činiti mračnijim. Pozitivne misli i emocije stvaraju svetliju stvarnost.

Kada se probudite sa pozitivnim stavom i fokusirate na dobre stvari u svom danu, primetićete da će vam se tokom dana događati više pozitivnih situacija. Ako se budete usredsredili na negativnosti, svet će vam se činiti težim i neprijatnijim.


Zakon jedinstva 

Svi smo povezani u jednom univerzumu. Ono što radimo drugima, zapravo radimo i sebi. Kada povređujemo druge, povređujemo i sebe.

Povezanost svih živih bića je očigledna u primeru očuvanja prirode. Ako zagađujemo svoje okruženje, na kraju ćemo trpeti posledice u vidu ekoloških problema koji utiču na sve nas.

Zakon reinkarnacije i karme

Veruje se da duša prolazi kroz mnoge inkarnacije kako bi ispravila svoje karmičke dugove. Takođe, ono što nismo ispravili u jednom životu, nosimo sa sobom u sledećem.

Možete zamisliti osobu koja je u prošlosti bila sebična i okrutna prema drugima. U sledećem životu, ta osoba može sebi postaviti izazove i iskušenja kako bi ispravila svoje karmičke greške

Zakon rasta i evolucije

Naša duša teži ka rastu i evoluciji. Kroz pozitivna dela i iskustva, napredujemo duhovno. Negativna dela nas zadržavaju.


Kroz primer kontinuiranog učenja i razvoja veština, pojedinac može napredovati u karijeri i postati bolja verzija sebe. Suprotno tome, neangažovanje i stagnacija mogu dovesti do propuštanja prilika.

Zakon privlačenja

Ono što emitujemo vibrira kroz univerzum i privlači slične vibracije. Ako želimo privući pozitivne stvari u život, trebamo emitovati pozitivne vibracije.

Ako širite ljubaznost i dobrotu prema drugima, primetićete da privlačite slične ljude u svoj život koji dele iste vrednosti. Negativnost privlači negativne situacije.

Zakon otpuštanja

Držanje na negativnim emocijama i mislima održava nas u prošlim iskustvima. Otpuštanje i praštanje oslobađaju nas tereta prošlosti.


Zamislite situaciju u kojoj vas je neko duboko povredio. Otpuštanje te povrede i praštanje oslobađa vas emocionalnog tereta i omogućava vam da nastavite sa svojim životom.

Zakon ponavljanja

Ako ne naučimo lekciju iz određenih situacija, univerzum će nam ih ponoviti sve dok ne shvatimo. Stoga je važno da budemo svesni svojih postupaka i učimo iz njih.


Ako se stalno suočavate sa istim izazovima u odnosima s drugima, to može biti znak da trebate naučiti lekciju o komunikaciji ili postupanju prema drugima. Univerzum će vam ponavljati situacije dok ne naučite iz njih.

Ukratko, karma nas podseća da smo odgovorni za svoje postupke i da će se sve što činimo, dobro ili loše, vratiti nama. Poštovanjem ovih zakona karme, možemo stvoriti pozitivan i harmoničan put u svom životu, privlačeći ljubav, sreću i prosperitet.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

Glas javnosti/U01S BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR