Glas Javnosti

OPUSTITE SE UZ IRSKU KAFU! Isporbajte ovu jedinstvenu kombinaciju

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Irska kafa, jedinstvena u kombinaciji crne kafe, viskija, šećera i šlaga, ne samo da pruža izuzetno ukusno iskustvo, već i čuva priču koja seže u 1943. godinu.

Džo Šeridan, skromni kuvar na aerodromu Fojns blizu Limerika u Irskoj, napravio je ovo jedinstveno čudo koje danas zadovoljava nepca ljubitelja kafe širom sveta.


Prema legendi, jednog dana, nakon što je avion morao da se vrati u Fojns zbog lošeg vremena, Džo je izmislio ovo specijalno piće da uteši putnike koji su se suočili sa hladnoćom i razočaranjem. I tako je nastala irska kafa, koja je brzo postala simbol udobnosti i tradicije.


foto:unsplash

Dok danas pripremate ovu magičnu izmišljotinu, možete uroniti dublje u istoriju i uživati u toplini koju je Džo Šeridan stvorio. Zaboravite na hladnoću i prepustite se ispijanju ovog finog napitka uz dodatak viskija, uživajte u slojevima ukusa i aroma koji irsku kafu čine nezaboravnom.


Ovaj klasičan napitak nije samo omiljeno toplo piće u hladnim danima, već je postalo i kulturni izraz gostoprimstva i zajedništva širom Irske i sveta. Tradicija ispijanja irske kafe proširila se na mnoge kafiće i domove, ostavljajući za sobom mirisni trag koji povezuje prošlost sa sadašnjošću.


Glas javnosti/D02H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR