Glas Javnosti

OPET SVE PREDVIDELI! Simpsonovi najavili događaje koji su se desili u 2021.godini (FOTO+VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Kultna crtana serija Simpsonovi koja se prikazuje gotovo 25 punh godina svojim mnogobrojnim epizodama predvidela je mnoge događaje u svetu još pre nego što su se ti događaju desili poput rata u Siriji ili krize u Grčkoj.

Mnogi već godinama u pojedinim aspektima kultne crtane serije vide elemente velikih zavera, to jeste predviđanja koja su se ostvarila dok drugi misle da je to samo bujna mašta autora crtaća Simsponovih i da tu nema previše mesta za kojekakve zavere.

Let u svemir Ričarda Brensona

Slike ser Ričarda Brensona u svemirskom letu prikazane su u jednoj od epizoda 2014. godine "The War of Art", a ove godine to se i obistinilo.

U "Simpsonovima" falsifikator umetničkih dela Klaus Zigler kaže Lisi da "falsifikovanje pruža zadovoljstvo ljudima širom sveta", a nakon toga, jedan kadar prikazuje Ričarda koji sa rukama pod glavom pluta u bestežinskom stanju svog svemirskog broda i divi se tobože Ziglerovom umetničkom delu na zidu.

Tom Henks na inauguraciji

Zbog pobune na Kapitolu i pandemije koronavirusa, inauguracija predsednika Džona Bajdena bila je manjeg obima nego što je to uobičajeno, a njen domaćin bio je holivudski glumac Tom Henks.

Neobično je to da je u filmu "Simpsonovi" Tom bio gostujući glumac i na sličan način se obratio stanovnicima Springfilda koji su bili u karantinu pod staklenom kupolom.

U reklami za novi Veliki kanjon, on kaže: "Američka vlada je izgubila kredibilitet, pa pozajmljuje malo mog". 

Pobuna na Kapitolu

Jedna od najpopularnijih animiranih serija na svetu predvidela je i napad na Kapitol koji se dogodio u januaru 2021. kada su pristalice Donalda Trampa izazvale haos u Kongresu nezadovoljni izbornim rezultatima. 

U "Simpsonovima", u epizodi "Treehouse of Horror XXXI" Homer prespava izbore i ne stiže da glasa.

Zatiče potpuni haos na ulicama, a na dan inauguracije sedi u oklopu na krovu svoje kuće, dok Springfild oko njega gori.

Božićni film "Matriks"

U jednoj od epizoda 2004. godine iza Homera se u bioskopu vidi lažni filmski poster za božićni film "Matriks".

Igrom slučaja, ove godine je četvrti nastavak te kultne franšize objavljen tri dana pre Božića po gregorijanskom kalendaru. Doduše, u tom filmu, Neo ne nosi Deda Mrazovu kapicu.

Ekonomska kriza u Americi 

Džo Bajden je 20. januara 2021. položio zakletvu kao 46. predsednik Sjedinjenih Američkih Država, a tu funkciju preuzeo je od Donalda Trampa.

Iako "Simpsonovi" nisu direktno sugerisali da će Bajden biti predsednik, u jednoj epizodi nazvanoj "Bart to the Future" iz 2000. godine predvideli su da će Tramp jednog dana biti predsednik i svom nasledniku ostaviti dug. 

U toj epizodi, na mesto predsednice dolazi Lisa Simpson koja po ulasku u Ovalni kabinet kaže: "Nasledili smo vrlo tanak budžet od predsednika Trampa".

Kada upita sekretara Van Hautena koliko je situacija zapravo loša, on joj odgovara: "Bankrotirali smo", piše Euronews.SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR