Glas Javnosti

ON JE GLEDAO SVE PROBE I PREDSTAVE: Razjurio miševe, doveo pubiku - upoznajte Srećka stalnog člana Narodnog pozorišta u Užicu

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Izgelda da životinje zaista imaju šesto čulo. Mačak Srećko izabrao je za svoj dom Narodno pozorište u Užicu, čiji je specilani član već sedam godina.


-Obožava da leži na tastaturama, kompjuteru, uđe u ormar, ili kad hoće da se igra sakrije se u ove visoke ormare, zovu ga, besomučno ga traže, on stoji, gleda odozgo - priča direktor Narodnog pozorišta Užice Zoran Stamatović.

Veliki deo vremena provodi na krovu družeći se sa pticama, a uspeo je da razjuri sve miševe iz podruma. Zaposleni kažu da je nemoguće provesti dan u pozorištu da se barem ne pozdrave sa Srećkom.

Kada ima slobodnog vremena prisustvuje poslvnim sastancima gde se ne boji da uskoči u raspravu kada je to potrebno. Postao je omiljeni član pozorišne ekipe. Kažu da je druženje sa njim omiljena antristres terapija.

Postao je simbol pobede jer s pojavio za vreme Jugoslovenskog pozorišnog festivala kada je užičko pozorište pobedilo sa predstavom "Buđenje proleća".

- Dan, dva pre toga su ga donele zagrebačke i naše glumice i igrale se ovde s njim. Na dan pobede sam ga sreo ovde ispred samog pozorišta i odlučio da ga vratim u pozorište povezujući tu sreću što smo pobedili na velikom festivalu s njim, dao mu ime Srećko i od tad evo sedma godina on je ovde kod nas - kaže Stamatović.

Srećko je još kao mače zavoleo pozorište i druženje sa glumcima, pa je postao omiljeni član ekipe. Kažu da je druženje sa njim prava antistres terapjia.

- To su divna stvorenja. Ljubav koju dajete i dobijate je neizmerna. To zna svako ko ima bilo kog ljubimca. Ja mnogo volim mačke tako da sam srećna što naše pozorište ima jednog takvog - kaže glumica Biljana Zdravković.

„Šta je lepše – mačji pokret ili njeno mirovanje“, rekla je pesnikinja Elizabet Hamilton i kao da je opisala Srećka.

(Glas javnosti/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR