Glas Javnosti
posta

OMILJENA PLEJ LISTA MLEDENCIMA ZA PRVI PLES : Ove pesme i njihov izbor će vas iznenaditi

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Odabir pesme za prvi ples trebalo da bude jedna od najlakših odluka za planiranje venčanja - ako imate "svoju pesmu" koja je obeležila vašu ljubavnu priču onda je jasno da je ona ta i nemate oko čega da brinete.


Zlatni dan - Bisera Veletanić

Reč je o pesmi "Zlatni dan" iz 1976. koju je komponovao Kornelije Kovač, a tekst je napisala njegova supruga Spomenka.

Ako te pitaju - Petar Grašo

Ova pesma autorskog tandema Tončija i Vjekoslave Huljić zavladala je svadbama od 2017. godine. Ona govori o muškarcu koji je spoznao i pronašao ljubav u jednoj ženi i shvatio da je ta ljubav zapravo sve ono što njemu treba

Dani i godine  - Nina Badrić 

Jednom kada se ljubav pronađe ona se ljubomorno čuva, o čemu i peva Nina, a čega su i svesni parovi koji ovom pesmom obeležavaju početak svog zajedničkog života kao krunu svoju ljubavi.

Meni trebaš ti  - Oliver Dragojević

Tekst je pažljivo biran, pesma odiše najlepšim izjavama ljubavi, a ritam odgovara nešto bržem plesu. Pesmu su prepevale i Frajle, pa se i njihova verzija rado bira.

Lutka  - S.A.R.S

Nakon uspeha koji je doživela ova pesma, usledila je njena neprikosnovena prisutnost na svadbama, posebno na povlašćenom mestu pesme za prvi ples.

Mi smo hteli da iz prve ruke saznamo koje se to pesme, sa ove liste ili van nje, trenutno traže na svadbenim veseljima. Za Telegraf.rs odgovara pevačica Tamara K. i kaže da su najtraženije pesme sledeće:

"Ako te pitaju" - Petar Grašo, "Lutka" - S.A.R.S, "Samo je nebo iznad nas" - Neda Ukraden, "Ja nemam drugi dom" - Lepa Brena, "U tebe sam zaljubljen" -Rođa Raičević, "Zlatni dan" - Bisera Veletanić, "Da te volim malo je reći" - Aleksandra Kovač, "Princeza" - Slađana Milošević i Dado Topić, "Dani i godine" - Nina Badrić i "Čuvam te" - Aleksandra Radović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR