Glas Javnosti

Novi svetski rekord u ispijanju piva: Grupa nemaca oborila sve rekorde

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Grupa Nemaca njih 55, na Majorci u Španiji nedavno je postavila novi svetski rekord po broju popijenih piva! Ova grupa nemaca je popila 1254 piva u periodu od tri sata!

Bizaran događaj dogodio se u Plaja de Palmi,u takozvanoj Balerman zoni u restoranu Bamboleo oblasti poznatoj po aktivnom noćnom životu i često kritikovanoj kao španskom prestonicom “pijanog turizma“.

Određeni broj nemačkih turista koji se prethodno nisu poznavali, koordinirali su se preko WhatsApp grupe da bi se potom okupili se na popularnom mestu za piće sa specifičnim ciljem koji je grupa njihovih sunarodnika postavila nekoliko meseci ranije.


Cilj učesnika je bio da obore prethodni rekord od 1.111 piva, koji je postavljen u Bierkonigu u julu ove godine. (čaše od 0,3 litra korišćene su za rekord ) .Dok su naše pivopije iz ovog teksta su bili uvereni da mogu još više da popiju

Ova grupa od 55 ljudi je navodno platila račun od 2.832 evra (2.3 evra krigla) za ogromnu turu piva, ali je zato i uspešno oborila stari rekord za preko 100 ispijenih piva više.!

Pokušaj postavljanja svetskog (verovatno i ginisovog) rekorda počela je u 10:32 ujutro a završena je u 12.54 popodne.


To je zapravo trajalo sat vremena duže nego što je grupa prvobitno očekivala, jer su se samouvereno hvalili da će do podneva dostići cifru od 1.200. Ipak, svi su bili oduševljeni rezultatom, pa su ostatak dana proveli u drugom beach pubu, slaveći pobedu.

“Sve je urađeno uredno, niko nije izgubio živce niti je izašao iz reda. Bila je to zaista sjajna grupa i bilo je veoma zabavno“, rekao je Kaj Uve Kaman, 62-godišnji nemački biznismen i organizator pokušaja obaranje prijašnjeg rekorda.


Članovi grupe,njih 55-oro, su uspevali da popiju najmanje 10 piva na sat, u proseku, pri čemu je prosečna potrošnja piva po osobi tokom dva i po sata ispijanja bila 22 piva.

Kaman je rekao da obično ne pije ovoliko i priznao je da je tog dana morao da ode na spavanje u 19 časova. Ipak, tvrdio je da se sutradan probudio osvežen i bez osećaja mamurluka od piva.

Glas javnosti/Zanimljivosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR