Glas Javnosti

Нови изум британског хирурга лечи хркање у 70 одсто случајева

Zanimljivosti
Autor: n1info.com

Британски хирург и стручњак за поремећаје спавања, професор Аншул Сама, изумео је “Сноозеал”, уређај који ће излечити или, у неким случајевима, смањити хркање.

“Сноозеал” је мали, флексибилни уређај који се ставља у уста и треба да се носи 20 минута дневно током шест недеља, осим када спавате.
У њему су две електроде које се сместе са сваке стране језика. Уређај тада електрошоковима стимулше мишиће језика, а њиме се може управљати преко апликације на вашем паметном телефону.

Циљ је да се тим електрошоковима оснаже мишићи у бази језика, који су често узрок хркања. Корисници тада преко апликације која прати и снима њихово спавање могу да прате успешност терапије.

Професор Аншул Сама последњих неколико година је усавршавао свој производ, а сада се нада да ће моћи да га лансира на тржиште касније ове године.

“Многи уређаји који су данас на тржишту једноставно не раде и непопуларни су јер морају да се носе током спавања. Мој циљ је био да осмислим нешто што може да се користи током дана у кратком периоду”, објаснио је др Сама.

Након тестирања у болницама у Лондону и Немачкој, показало се да је производ успешан у 70 одсто случајева, а код пацијената код којих хркање није сасвим излечено, било је знатно мањег интензитета.

“Пацијентима се уређај свидео, а резултати су врло охрабрујући” рекао је професор Бик Кочеа, који је водио независно тестирање уређаја.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR