Glas Javnosti

NOSTRADAMUSOVA PROROČANSTVA ZA 2024. GODINU: Neka su već počela da se ostvaruju

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Prethodna godina je već ocenjena kao izazovna, a prema proročanstvima poznatog vidovnjaka Nostradamusa, 2024. neće doneti olakšanje. Jedno se već i obistinilo. Predvideo je zemljotres u Japanu magnitude 7,5 po Rihteru za Novu godinu, ali i cunami koji će tek uslediti.

Iako je prošlo skoro pet vekova od smrti ovog slavnog astrologa i proroka, njegove zagonetne vizije budućnosti, zabeležene u knjizi "Les Propheties" iz 1555. godine, i dalje privlače pažnju javnosti.


Za ovu godinu predvideo je i dolazak novog pape, kao i brojne druge prirodne katastrofe.

Nostradamusove katrene, zagonetni četvorostihovi, predstavljaju njegove vizije budućih događaja.


Iako su njegova predviđanja često obavijena misterijom i različitim tumačenjima, mnogi veruju da je on tačno predvideo neke od najznačajnijih događaja u istoriji, uključujući napade 11. septembra, ubistvo predsednika Kenedija i uspon Hitlera.

Za 2024. Nostradamus predviđa niz potencijalno katastrofalnih događaja. Jedan od njegovih stihova upozorava na sušu i poplave, dok drugi sugeriše "veliku glad kroz talas pošasti", što neki tumače kao mogući znak cunamija. Ove mračne prognoze mogu ukazivati na prirodne katastrofe koje bi mogle pogoditi različite delove sveta.


Osim toga, Nostradamus sugeriše mogućnost geopolitičkih sukoba, posebno u odnosu na Kinu. Neki tumače njegove stihove kao predskazanje sukoba na moru sa "crvenim protivnikom", što bi moglo da implicira na Kinu, s obzirom na njenu moćnu mornaricu.

Takođe, Nostradamus pominje "kralja ostrva" koji će biti nasilno svrgnut, što neki tumači povezuju sa aktuelnim britanskim monarhom. Međutim, kao i uvek kada je reč o Nostradamusovim proročanstvima, ostaje da se vidi koliko su ova tumačenja tačna i da li će vreme potvrditi njihovu validnost.


Dok ulazimo u 2024. godinu, svet sa zanimanjem i dozom opreza iščekuje da vidi hoće li se ove mračne vizije ostvariti ili će ostati deo zagonetne istorije Nostradamusovih proročanstava.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR