Glas Javnosti

NIKOLA KOLJA PEJAKOVIĆ: Srbi treba da odluče da li su za veru ili za večeru (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Nikola Kolja Pejaković, priznati srpski umetnik, poznat je po tome što otvoreno govori o svom životu, o svojoj borbi sa samim sobom, o spoznaji vere, porocima koje je pobedio. Ovog puta, gostujući u jednoj Tv emisiji Kolja je otvoreno govorio o Srbima i Pravoslavlju.

Britkog i oštrog jezika, ali uvek govoreći ispravno Nikola je i ovog puta rekao ono što su Srbi kao narod odavno zaboravili i zanemarili. Neidući stopama predaka, ali idući stopama komunizma davno smo se odrekli Hrista, vere i Pravoslavlja. Po njegovim rečima Srbi prvo treba da se izjasne da li su kao narod za veru ili večeru. 

"Ako je za večeru dobiće večeru i metak u čelo, tu priče nema. Završiće tamo gde će završiti. Ako izabere veru, postoji šansa i to je vrlo jednostavno." Istakao je Nikola 

Po njegovim rečima Srbi prvo treba da se vrate Bogu koga su odavno zaboravili, ali da se vrate i sebi. 

"Srbi su pravoslavni narod, jedino dobro što imaju jeste Pravoslavlje, jedino pametno što imaju jeste Hristova nauka i to treba da se vrati u škole, u domove i u svoja srca. Ako to ne vrate i ostanu da se hrane oglabinama i filozovskim splačinama, neće daleko dogurati". Rekao je Kolja. 


Poznato je da je Nikola godinama imao problem sa narkoticima, o čemu je otvoreno govorio. Dnevno je, prema sopstvenom priznanju uzimao po pet grama heroina, uspeo je da se otrgne tom zlu,i spas pronađe u crkvi i veri. Nedavno je i otvorio dušu o toj svojoj borbi i okretanju veri, pa ispričao zanimljiv trenutak iz porodičnog doma. Naveo je da se njegov otac više za njega zabrinuo kada je počeo da ide u crkvu nego kada je bio na heroinu."Neminovno je da je dosta stranih faktora uticalo na stanje u kome smo danas, ako se jedan mehanizam postavi, on sam radi, ono što su oni odavno uradili jeste da su zavadili braću, neke narode, zavadili su delove istog naroda. Najsvežiju varijantu toga smo mogli videti u Crnoj Gori." Naveo je Pejaković gostujući u emisiji u kojoj je govorio o Srbima i Pravoslavlju. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR