Glas Javnosti

NEZVANI GOSTI LOMILI ČAŠE I KRALI HRANU: Ali došao im je KRAJ

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Za mnoge je sto u sidnejskoj operi s pogledom na plavu vodu njegove svetski poznate luke vrhunski doživljaj tokom leta.

Ali galebovi koji se obrušavaju na hranu naterali su upravu operskog bara da angažuje dresirane pse kako bi se obezbedilo da posetioci uživaju dok pokušavaju da se oporave od mera ograničenja uvedenih u borbi protiv koronavirusa.

Semi Mekfirson, šef kuhinje koja se nalazi uz bar, rekao je da su primetili smanjenje "vazdušnih napada“ za 80-85 odsto otkako su patrole pasa prvi put isprobane 2018. godine."Moglo bi se reći da je to bio preokret. Ne moramo juriti za pticama i nadoknađivati ogromne količine hrane, razbijene čaše, tanjire. Bilo je apsolutno neverovatno" -  rekao je Mekfirson.

Psi i njihovi vodiči patroliraju stazom ispred objekata na obali i teraju galebove.

Kompanija koja pruža uslugu ima 12 do 13 pasa, raspoređenih svaki dan s dvostrukim smenama vikendom.Predstavnica kompanije Karla Šubert rekla je da koriste pse koji su prirodno skloni lovu na galebove, kao što su australijski čuvari stada i graničarski škotski ovčari.

“Ljudi vas zbunjeno gledaju prvi sat vaše smene, pokušavajući da shvate šta radite. Onda odete na petominutnu pauzu... i kad se vratite kažu: O, to ona radi jer se ptice u međuvremenu vraćaju" - rekla je Karla Šubert.Uprkos prisutnosti drugih ptica poput golubova, psi se usredsređuju samo na galebove.

Gosti kažu da su psi u tim prostorima obezbedili ugodniju atmosferu, piše N1.

"Ne moramo stalno da pokrivamo hranu i ne treba da teramo galebove ili udaramo nogama u pod, i zapravo možete da uživate u svom vremenu ovde u operskom baru", rekla je stanovnica Sidneja Banita Sarhoš.

BONUS VIDEO: Provaljena podmetačina policije u slučaju Periš

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR