Glas Javnosti

Neverovatno! Gaćiće Eve Braun prodate na aukciji za skoro 5 000 dolara!

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Iako je dobro poznato da mnogi vole da u svom vlasništvu imaju neki lični predmet istorijskih ličnosti, muzičkih zvezda, naučnika i slično, na jednoj aukciji u Velikoj Britaniji prodat je predmet koji je pripadao Evi Braun, ljubavnici, a kasnije i ženi nacističkog vođe Adolfa Hitlera.

Nepoznati kupac kupio je svilene gaćice sa Evinim monogramom. Ružičaste gaćiće, za koje se veruje da su pripadale Evi Braun, stigle su iz jedne privatne kolekcije iz Drugog svetskog rata, a prodate su za neverovatnih 3 700 funti, odnosno, 4 620 dolara! Anonimni kupac je takođe kupio i Evinu pamučnu spavaćicu za 2 600 funti. Britanska aukcijska kuća "Humbert & Ellis" prodala je i zlatnu narukvicu sa svastikom, koja je pripadala supruzi Hermana Geringa, Karin Gering. 

Još uvek postoji potražnja predmeta koji potiču iz perioda Drugog svetskog rata, a za takve predmete potrebno je izdvojiti priličnu sumu novca. Kolekcionari i poštovaoci ovog perioda, ne biraju sumu koju će platiti za željeni predmet. Postoje, međutim, neke aukcijske kuće koje ne žele da imaju posla sa ovakvim predmetima, posebno onih koji se tiču nacista i ratova. Smatralo se da nije prikladno da se ovakvi predmeti nađu na tržištu, već da im je mesto u muzejima ili arhivima. 

(Izvor: CNN)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR