Glas Javnosti

NIJE ZEZANJE! ZABRANJEN MU IZLAZAK IZ IZRAELA 8.000 GODINA! Plati ili ćeš moći da napustiš zemlju 31. decembra 9999.

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Izrael je zabranio jednom stranom državljaninu izlazak iz države, verovali ili ne na 8.000 godina zato što ne može da isplati ceo iznos alimentacije.

Zbog toga će Australijanac Noam Hupert morati ili da izdvoji 3,34 miliona dolara ili će, ako to ne učini, dozvolu da napusti ovu zemlju dobiti tek 31. decembra 9999. godine.

Ovo nije nova informacija, jer je pomenuta sudska odluka na snazi od 2013. godine, ali je Hupert tek nedavno odlučio da javno progovori o tome. On je australijski državljanin koji je bio oženjen Izraelkom i koji je bio na radu u toj zemlji.

Izraleski zakoni koji se tiču razvoda i izdržavanja dece su veoma strogi i zaštitnički nastrojeni prema majkama, što je u suštini i normalno, sve dok je realistično i izdodljivo.

Oni advokatima u brakorazvodnim parnicama omogućavaju da se pozovu na članove vezane za zabranak napuštanja zemlje, i tako onemoguće drugu stranu da otputuje pre nego što izmire i sadašnji i svoj budući dug prema deci.

U ovom slučaju slučaju Australijanac mora da plati svu alimentaciju za svoju decu na koju je obavezan do njihovog punoletstva, a on očigledno nema toliki novac.

Inače, Hupert je samo jedan od više Australijanaca koji se nalaze "zaključani" u Izraelu. I ne samo Australijanaca, ovo se dešava i drugim strancima, a neretko i Izraelcima.

Američki Stejt department je svojim građanima izdao upozorenje da izraelski sudovi često propisuju ovakve "kazne" nerezidentima, dodajući da SAD nemaju nikakve ingerencije da se umešaju u takve slučajeve. Drugim rečima, poručio im je da su sami u tome.

BONUS VIDEO: Mila Antonović Srpkinja koja je uzor svim jutjuberima

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP