Glas Javnosti

NEMA KUKANJA! Mnogi pozdravili najavu Fejsbuka i Instagrama da ODU iz Evrope

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Nakon što je kompanija Meta saopštila da bi aplikacije Fejsbuk i Instagram mogle biti ugašene širom Evrope, oglasili su se i brojni korisnici koji su ovu odluku pozdravili.

Dve najpopularnije aplikacije kojima se danas služe sve generacije svakako su Fejsbuk i Instagram. Osim što služe za razonodu i postavljanje fotografija, nekim korisnicima one su i neki vid zarade, dok su onim starijim generacijama sredstvo informisanja i besplatne komunikacije.

Ipak, čini se kako se mnogi nisu uplašili života bez aplikacija koje su među nama prisutne gotovo 20 godina.

"Idite slobodno, vrata su vam širom otvorena", "Apsolutno nas ne dotiče, želimo svet kakav je nekad bio", "Koga briga? Pitanje je kakve koristi uopšte imamo od tih aplikacija. Zadiranje u privatnost ljudi i manipulisanje njima?", neke su od reakcija.

"Nije nas briga, svet može živeti i bez ovoga. Ovo bi zapravo bio blagoslov", još jedan je od komentara.

Ako ugase Fejsbuk, prosečni koeficijent inteligencije u Evropi vjerovatno će porasti za 50", napisala je jedna korisnica.

Bilo je onih koji su se složili i kako se ovim aplikacijama trebaju pridružiti i ostale.

"Molim vas, idite. Povedite sa sobom i TikTok", "Razočarana sam, a gdje su tu TikTok, Snapčat i ostale beskorisne aplikacije", "Ne, ne. Voleo bi da ugasite sve", pisali su.

Iako su mnogi navikli na prisustvo Facebooka i Instagrama, složili su se kako život bez njih nije nemoguć.

"Instagram će mi nedostajati, ali mogu živeti bez njega. Facebook sam davno napustio. Jedini koji su na gubitku ste vi", poručio je drugi korisnik.

Iz Mete su naveli da je međunarodna saradnja u obradi korisničkih podataka ključna za njihove biznis korisnike, odnosno za ciljano slanje oglasa,preneo je Klix.

"Ako ne možemo da razmenjujemo podatke između različitih zemalja i regiona u kojima radimo, ili ako ne možemo da delimo podatke između svojih proizvoda i usluga, to bi moglo da utiče na naše pružanje usluga ili slanje ciljanih oglasa", rekli su iz kompanije.

Međutim, juče su iz kompanije Marka Zakerberga rekli da ipak ne nameravaju da povuku iz Evrope svoje najpoznatije proizvode.

"Apsolutno nemamo želju niti planove da se povučemo iz Evrope. Ipak, realno je da se Meta, kao i mnogi drugi biznisi i organizacije oslanja u velikoj meri na transfere podataka između EU i SAD kako bismo mogli da pružamo globalne usluge", rekli su iz Mete.

Dodali su da prate evropska pravila, ali i da su biznisima neophodne jasne smernice na globalnom nivou kako bi se zaštitio prenos podataka preko Atlantika na duže staze.

BONUS VIDEO: Crnogorska novinarka rešava enigmu gde je Brano Mićunović

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR