Međutim, Heket je uspeo da upeca mnogo veću verziju, jednu od najvećih na svetu, tešku više od 30 kilograma, prenosi Gardijan.
Neuhvatljiva riba, poznata kao Šargarepa zbog svoje narandžaste boje, ubačena je u jezero u Šampanji u Francuskoj pre 20 godina, i od tada se pokazala kao veoma teška za uloviti.
Pecarošu Heketu bilo je potrebno 25 minuta da izvuče ribu.
Radi se o hibridnoj vrsti ukrštenoj sa japanskim koi šaranom, i veruje se da je ovo druga najveća ikada upecana. Zlatne ribice ili karaši pripadaju porodici šarana, ali obično ne dostižu ovakve veličine.
Fisherman lands whopping 67-pound goldfish, may break world record: It was sheer luck https://t.co/JUdoDgJRcA pic.twitter.com/0twJIxisb6
— New York Post (@nypost) November 21, 2022
„Oduvek sam znao da je Šargarepa tamo, ali nikad nisam pomislio da ću je upecati. Znao sam da je velika kada je zagrizla mamac i počela da ga vuče gore-dole, levo-desno. Onda je isplivala na površinu i video sam da je narandžasta. Fenomenalno je što sam je ulovio, ali je takođe i čista sreća“, kazao je Heket, prenosi N1.
On je pozirao sa ogromnom ribom pre nego što je vratio u vodu.
Džejson Kauler, menadžer ribarstva, kazao je da su ubacili Šargarepu u jezero pre oko 20 godina kao nešto drugačije za ljude da pecaju.
„Od tada ona je rasla i rasla i nije često izlazila. Prilično je neuhvatljiva“, poručio je on.