Glas Javnosti

NEBESKI SPEKTAKL! Meteorski pljusak DRAKONIDA večeras će napraviti pravi ZVEZDANI vatromet (FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Magični trenuci na nebu! Večeras nas očekuje magična kiša zvezda padalica Drakonida, što znači da je ova noć idealno vreme da zamislite želju.

Kiša meteora je prava magija, kada nebo zapljusne zvezdani vatromet, javljaju se snažne emocije, jer prisustvujemo magičnom trenutku koji, osim što je lep, prema verovanju može da ostvari sve želje.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by WK Forest Campground (@wkforestcamp)

Meteorska kiša Drakonida očekuje nas između 6. i 10. oktobra, a najbolje veče za posmatranje zvezda padalica jeste 8. oktobar. Ovaj fenomen se nekad naziva i Đakobinidi, a najbolje je da ga posmatrate posle ponoći ili rano u zoru na tamnom mestu, gde je nebo otvoreno. Podsetimo se da je ovaj meteorski pljusak priredio je pravi spekatakl na nebu 2011. godine kada se moglo videti više od 600 meteora na sat. Ipak, to je poslednji put kada se dogodila takva kiša Drakonida jer su oni uglavnom spori i skromnije stvaraju bljesak. Ipak, budući da se ovogodišnja kiša meteora Drakonida javlja tako blizu mladog Meseca koji je osvetli nebo 6. oktobra, u odsustvu jake mesečine više meteora može biti vidljivo na noćnom nebu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ?? Elai Pel Photographer ? (@elai_pel)

Zagledajte se u tamno nebo i negujte u tom trenutku pozitivne misli. Razmišljajte o ostvarenju želje, maštajte, vizualizujte, a kada ugledate zvezdu padalicu, obavezno zamislite želju do koje vam je najviše stalo.

Važno je da želju sačuvate samo za sebe, kako se energija ne bi rasipala. Ako iskreno verujete, kiša meteora može da bude vaš srećan pokretač i magičan trenutak da ostvarite svoju želju.

(Glas javnosti/Blic Žena)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR