Glas Javnosti

НАУЧНИЦИ ТВРДЕ ДА БИ ДО КРАЈА ОВОГ ВЕКА СА СИГУРНОШЋУ МОГЛИ ДА ТВРДИМО ДА ЛИ ПОРЕД ЧОВЕКА У УНИВЕРЗУМУ ПОСТОЈЕ ДРУГИ ИНТЕЛИГЕНТНИ ОБЛИЦИ ЖИВОТА

Zanimljivosti
Autor: Глас јавности/ Б92.нет/ од 28.03.2018.

Директор програма намењеног потрази за интелигентним облицима ванземаљског живота, тврди да би људи до краја овог века могли да се сусретну са ванземаљцима.

Током предавања одржаном на Технолошком универзитету у Флориди, докторка Џил Тартер је рекла да је наша тренутна потрага за ванземаљцима попут захватања чаше воде из океана.

– Налазимо се у недођији. А наше Сунце је само једна од 400 милијарди осталих звезда у галаксији Млечни пут. А наша галаксија Млечни пут само је једна од 200 милијарди других галаксија у видљивом универзуму. Бавимо се заиста древним људским питањем. А то је врло, врло награђујуће. Већ до краја 21. века могли бисмо да имамо одговор на питање да ли смо сами у универзуму – казала је Тартер.

Докторка Тартер је цео свој живот посветила раду у овој области, због чега ју је магазин Тајм прогласио једном од 100 најутицајнијих особа у свету, а Џоди Фостер тумачила њен лик у филму “Контакт”.

Тартер је оптимистична на основу свог радног искуства и напретку технологије за проучавање свемира, пише Индепендент.

– Можемо да произведемо серију од 96 обичних и инфрацрвених камера, и поставимо их на 12 локација широм планете. Покрили бисмо дословно цело небо, и све време бисмо могли да видимо да ли ће се појавити нека необична светлост. Видети да ли неки други феномен, попут радио-таласа, има оптичку компоненту… Заиста сам узбуђена – наводи Тартер.

Ево неколико чудних ситуација ухваћених камером:

 

Глас јавности/ Б92.нет/ од 28.03.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR