Glas Javnosti

'NAŠ NAČIN ŽIVOTA JE NAPADNUT!': Istorijski Kenedijev govor o tajnim društvima koja vladaju svetom! (VIDEO)

Zanimljivosti
Autor: Glas Javnosti

Američki predsednik Džon Kenedi čija smrt do danas nije razjašnjena ubijen je na današnji dan, pre 57 godina.

Dve godine pre atentata, 27. aprila 1967. godine, Kenedi je u njujorškom hotelu Astoria održao čuveni govor o tajnim društvima koja vladaju svetom ograničavajući ljudska prava i slobode.

- Sama reč 'tajnost' štrči u slobodnom i otvorenom društvu i mi kao pojedinci, po svojoj prirodi i istorijskom nasleđu, protivimo se tajnim društvima, tajnim zavetima i tajnim procedurama. Odavno smo odlučili da opasnost od prekomernog i neovlašćenog skrivanja specifičnih dokumenata daleko prevazilazi opasnost koja je u startu dovela do tih mera, rekao je Kenedi i dodao da nikakav rat nije objavljen i da možda nikad neće ni biti objavljen u tradicionalnom smislu, ali je „naš način života napadnut“.

- Na globalnom planu smo suprotstavljeni monolitnoj i bezobzirnoj zaveri koja prevashodno počiva na prikrivenoj nameri da proširi svoju sferu uticaja; na infiltraciji umesto invazije, na subverziji umesto izbora, na zastrašivanju umesto slobode izbora, na gerili u noći, umesto vojske na svetlu dana, rekao je Kenedi i objasnio da je reč je o sistemu koji vrbuje ogromne ljudske i materijalne resurse i stvara konstrukciju usko povezane, vrlo efikasne mašine koja objedinjuje vojne, diplomatske, kontraobaveštajne, ekonomske, naučne i političke operacije.

- Njihove pripreme su prikrivene a ne objavljene. Njihove greške su zakopane, a ne u naslovima. Oni koji se ne slažu sa njima su ućutkani a ne pohvaljeni. Nijedan trošak nije sporan, ne kruže nikakve glasine, nijedna tajna nije otkrivena. On ukratko diriguje hladnim ratom. Sa disciplinom koja je na snazi u ratu, rekao je Kenedi koji je ubijen u atentatu u Dalasu. Da li bi svet bio drugačiji da nije?

(Glas Javnosti/rs. sputniknews. com)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR