Glas Javnosti

Najveća boca viskija na svetu imena ” Intrepid”, brenda “Macallan” viskija, uskoro će se naći na aukciju.

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Kako se navodi iz aukcijske kuće ova najveća flaša viskija biće prodata verovatno za više od milion evra!

32 godine star viski (prozveden 1989) “Intrepid”, brenda “The Macallan” viskija naćiće se na aukciji u Lion & Turnbull iz Edinburga 25 maja ove godine

Inače najveća flaša viskija visoka je 180 centimetra kapacitet joj je neverovatnih 311 litara!  Sa ovom aukcijom ali i dimenzijama ne samo da će biti prodata najveća flaša viskija na svetu, već se očekuje da će postati i najskuplja prodata flaša viskija na svetu - zanimljivostidana.com!

Koliko je velika ova flaša viskija dočaraćemo vam informacijom da ova boca viskija sadrži istu količinu kao 444 standardne boce (700ml) viskija. Taklođe flaša nije baš za nosanje jer ako ispustite i razbijete, to bi mogla biti preskupa greška. 

Kako se navodi iz aukcijske kuće 25% novca zarađenog od aukcije preko 1.192.000 evra biće donirano dobrotvornoj organizaciji  Marie Curie koja se bori protv  raka (kancera), što bi moglo značiti oko 59.620 evra donacija
Kolin Frejzer, iz Lion & Turnbull – koji će voditi aukciju, rekao je:
“Ponuđači će imati priliku da kupe deo istorije škotskog viskija. Oni će postati vlasnici ekskluzivnog 32-godišnjeg jednosladnog viskija iz onoga što se smatra jednom od najboljih destilerija na svetu, brenda “The Macallan.”
Intrepid marka viskija je i zvanično sertifikovana od strane Ginisove knjige rekorda kada je flaširan prošle  2021. godine kao najveća flaša viskija na svvetu
Čarls Meklin, jedan od vodećih škotskih stručnjaka za viski i majstor Kvejča, rekao je:
“Intrepid je elegantan viski, sa suptilnom složenošću.Njegova bleda nijansa podrazumeva drugo ili treće punjenje bačvi, što je sprečilo da u ukusu dominiraju ekstrakti drveta.”
Proizveden je i mali broj običnih flaša – kompleta “Intrepid” viskija, od kojih je svaki deo kolekcija od 12 boca, punjenih preostalim 32-godišnjim Macallan viskijem iz istih buradi koje su korišćene za punjenje najveće flaše viskija na svetu.

Svaki set uključuje repliku glavnog dizajna boce zajedno sa pojedinačnim verzijama posvećenim svakom od istraživača povezanih sa projektom. U čast pokreta i rekordnih dostignuća 11 pionirskih istraživača na svetu koji su predstavljeni na boci, rekli su njeni proizvođači prenosi metro.

Dizajn boce uključuje osobe: Sir Ranulph Fiennes, Sir Robin Knox-Johnston, Dr Geoff Wilson, Karen Darke MBE, Olly Hicks, Sarah Outen MBE, Dwayne Fields, Levison Wood, Felicity Aston MBE i prošli škotski avanturiste godine kao Jamie Ramsay i Will Copestake.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR