Glas Javnosti

NAJSTARIJI VISKI NA SVETU: Procenjuje se da bi ova tečnost mogla da sruši sve rekorde prodaje

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Redak, single malt viski iz kuće The Macallan je spreman za aukciju. Svakako nije reč o običnom viskiju - ova „zlatna tečnost“ je stara 81 godinu i dobra je kao nijedna druga!

Nazvan „The Macallan The Reach“, viski je proglašen najstarijim na svetu. Dolazi iz jedne hrastove bačve začinjene šerijem i predstavljen je u staklenoj flaši. Flaša počiva na bronzanoj skulpturi sa tri ruke koje predstavljaju likove u istoriji Macallan brenda.

Kutija je napravljena od izuzetnog drveta oborenog bresta za koji se smatra da je bio na imanju Macallan 1940.godine kada je alkohol destilovan. Flaša je upakovana u futrolu obloženu crvenom kožom koja odražava crvenu nit koja se provlači kroz brend The Macallan od njegovog osnivanja.


Starost, retkost i poreklo kombinuju se za spektakularan efekat u ovoj jednoj od verzija najstarijeg single malt viskija Macallan koji je ikada pušten u prodaju.

Ovo je treće aukcijsko partnerstvo Sotheby’s aukcijske kuće sa The Macallan brendom u poslednje tri godine. Prihod od prodaje flaše će ići u korist Macallan Artisan Apprenticeship fonda koji se dodeljuje kolegama zanatlijama sa ciljem pružanja podrške i održavanja ključnih generacijskih veština i zanata.

Ponude za „The Macallan The Reach“ su otvorene od sada do 5. oktobra 2022.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR