Glas Javnosti

Najnoviji trend za uređenje doma, boje koje će vas relaksirati!

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Dizajneri enterijera predlažu kombinaciju upravo ove dve boje kao najbolje rešenje za naš dom.

Lepota je mahom u detaljima, pa je tako i sada slučaj. Dovoljno je da tek poneki komad nameštaja ili ukras budu u ovim bojama, da bi prostor odisao potpuno novom energijom i lepotom. Naravno, možete da okrečite zidove u svetlo plavu, na pod stavite pink tepih, na fotelje mnoštvo jastuka u kombinaciji ovih boja, a prostoriju osvetlite nežno roze papirnim lusterom i nećete pogrešiti, niti ćete iskoračiti u kič - prenose magazin.novosti.rs. Mnogo možete da postignete i sa manje predmeta ovih nijansi.


Ponekad su dovoljne samo dve vaze za cveće vizantijskoplave boje iz kojih izviruje puder roze cveće da bi soba postala nežna i sofisticirana. Ili da u radnoj sobi iskombinujete sto sivoplave boje sa roze stolicom, čiji kolorit “potcrtavaju” kalendar, saksija i samolepljivi papirići nešto intenzivnije ružičaste.

Sobe za mališane idealno su mesto na kom možete da se poigrate dekoracijom, pa tako drveni krevet sa paletama ispod dušeka u roze i plavoj boji, ukrasnim jastučićima i igračkama na zidovima istih nijansi, podjednako će odgovarati i bati i seki. Ako još i zidove “išarate” istim bojama, cela prostorija, koliko god bila velika, delovaće kao svet za sebe.

Obe boje odlično se slažu sa gotovo svim ostalim nijansama, pa će roze fotelja i tirkizni dvosed lepo “čučnuti” pored zida sa zelenim lišćem na tapetama i šarenim tepihom. Dovoljno je da jedan detalj, poput ćebenceta ili jastučića, bude u nekoj od ovih boja da biste dobili povezanu celinu.

Uglavnom ove dve boje odaju utisak ušuškanosti i mekoće, mada mogu izgledati elegantno ako se odlučite za stilski nameštaj tih tonova. Dodajte draperiju ili zavesu iste boje i stvorićete “salonski” kutak u svom domu.
Modernije, jednostavne forme takođe trpe ove boje, pa će dve fotelje sa lakoćom “poneti” po luster visilicu nepravilnog geometrijskog oblika iznad sebe, a ako na rešetkaste stočiće postavite još i roze saksijice, efekat će biti potpun.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR