Glas Javnosti

NAJJEFTINIJE DRŽAVE ZA ŽIVOT: Iako su troškovi života niski, mnoge zemlje sa liste nisu bezbedne

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Sajt specijalizovan za demografiju i ekonomiju napravio je listu država u kojima su troškovi života najjeftiniji u 2022. godini.

Troškovi života odnosno novac potreban za održavanje određenog nivoa udobnosti podrazumevaju cene stanovanja, namirnica, poreza i zdravstvene zaštite.


Neke zemlje imaju veoma visoke troškove života, posebno u oblastima oko velikih gradova. Na primer, u Sjedinjenim Državama, gradovi poput Njujorka i San Franciska imaju veoma visoke troškove života, dok žvot u područjima kao što su ruralni Misisipi, Kanzas ili Oklahoma može biti znatno pristupačniji.

Neke države imaju veoma niske troškove života, što ih čini privlačnim destinacijama za iseljenike, penzionere i druge zainteresovane da smanje troškove života, piše worldpopulationreview.com sajt specijalizovan za demografiju i ekonomiju.

Proračun troškova života po pravilu počinje evidentiranjem troškova osnovnih potreba, od kirije/hipoteke i zdravstvene zaštite do cene vekne hleba, u određenom gradu. Ti troškovi se zatim upoređuju sa cenom istih potrepština u drugim gradovima. Brojevi za svaki region u datoj zemlji se sabiraju, a zatim porede, piše Nacionalna Geografija.Top 10 najjeftinijih zemalja za život (mesečno u američkim dolarima) – troškovi života

- Avganistan - 354 dolara
- Pakistan - 370 dolara
- Indija - 423 dolara
- Tunis - 424 dolara
- Šri Lanka - 428 dolara
- Kirgistan - 430 dolara
- Alžir - 431 dolara
- Sirija - 435 dolara
- Nepal - 439 dolara
- Turska - 447 dolara

10 najjeftinijih zemalja za život - globalna ekonomija

- Egipat - 27.37
- Ukrajina - 37,76
- Sudan - 38,29
- Kirgistan - 40,38
- Azerbejdžan - 40,56
- Mijanmar/Burma - 41.08
- Sijera Leone - 41,32
- Nepal - 41,85
- Indija - 42,86
- Tadžikistan - 43,51

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR